Τα 3 μείζονα θέματα που θα συζητήσει η Ιεραρχία της Ελλαδικής Εκκλησίας στις 8 και 9 Μαρτίου

Loading...


Εντείνονται οι διεργασίες για τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας της στις 8 και 9 Μαρτίου 2017, καθώς αναμένεται να συζητηθούν τρία φλέγοντα ζητήματα που εδώ και καιρό απασχολούν τόσο τους όσο και το λαό.

Το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί, έπειτα και από την εισήγηση που θα κάνει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, είναι ο διάλογος της Ορθόδοξης Εκκλησίας με τους Ρωμαιοκαθολικούς, με τον Αγιο Μεσσηνίας, ο οποίος μετέχει στις συζητήσεις, να αναλύει τις κινήσεις που έχουν γίνει.

Το δεύτερο ζήτημα είναι αυτό για τα , εκεί όπου το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη κινητικότητα αλλά και πληροφορίες για τις ενέργειες του . Την εισήγηση θα κάνει ο Μητροπολίτης Υδρας Εφραίμ.

Διαβάστε εδώ:  Θεματική εβδομάδα: Κατακεραυνώνει τον Γαβρόγλου ο καθηγητής Ν. Αλιμπράντης

Τέλος, ο Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ θα προχωρήσει σε εισήγηση για την εκκλησιαστική εκπαίδευση, στο οποίο επίσης η Εκκλησία καλείται να χαράξει τη γραμμή της.

Πάντως, αν και δεν υπάρχει ως θέμα στην ημερήσια διάταξη, Μητροπολίτες αναμένεται να θίξουν στις τοποθετήσεις τους το ζήτημα της θεματικής εβδομάδας στα σχολεία και τις , καθώς οι αντιδράσεις είναι πολλές εντός του κόλπου των Ιεραρχών.