Συνάντηση Ιερώνυμου-Κουτσούμπα: Το ΚΚΕ έχει τη δική του ιδεολογία, αλλά η Εκκλησία δεν είναι ιδεολογία (φωτο)

Loading...


Και ο γραμματεας της «Νέας Μέρας» στον Αρχιεπίσκοπο

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσιούμπας επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Σε δηλώσεις του ο κ. Κουτσιούμπας ανέφερε: «Ήταν μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τον Αρχιεπίσκοπο. 

Ανταλλάξαμε σκέψεις για την κατάσταση στη χώρα μας, την κρίση που βιώνει ο λαός μας, την φτώχεια, την ανεργία, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Ταυτόχρονα ενημερώσαμε τον Αρχιεπίσκοπο για την ανησυχία του ΚΚΕ σχετικά με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, στη Συρία και βεβαίως επισημάναμε την αναγκαιότητα ο λαός μας να επαγρυπνεί γύρω από αυτές τις εξελίξεις. Φυσικά είναι διακριτοί οι ρόλοι, ο ρόλος της Εκκλησίας, ο ρόλος των πολιτικών κομμάτων, ο ρόλος του Κομμουνιστικού κόμματος στη χώρα μας. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για το καλό του λαού μας για να μπορέσουν να ξημερώσουν καλύτερες, πιο ευτυχισμένες μερες σε μίαν άλλη κοινωνία. Αυτόν τον αγώνα ως ΚΚΕ θα συνεχίσουμε να τον κάνουμε».

Ο Αρχιεπίσκοπος, αντίστοιχα, δήλωσε ότι «είναι μια ευχάριστη μέρα και ένα πρωτόγνωρο γεγονός η επίσκεψη του Γ.Γ. του ΚΚΕ στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών» και πρόσθεσε πως «η συζήτηση ήταν γενική, οπωσδήποτε τονίστηκε πως ο ρόλος της Εκκλησίας είναι διαφορετικός. Δεν ξεχνάμε ότι το κομμμουνιστικό κόμμα είναι ένα κόμμα με τη δική του ιδεολογία. Η εκκλησία, όμως, δεν είναι ιδεολογία, είναι πράξη, είναι βίωμα, που σημαίνει ότι κάθε μέρα, κάθε στιγμή, είμαστε υποχρεωμένοι να ανοιγόμαστε προς τον άλλο άνθρωπο που έχει ανάγκη, που βρίσκεται σε δυσκολία. Έτσι, λοιπόν, τονίστηκαν οι ανάγκες των συνανθρώπων μας, όπως είναι η φτώχεια, η ανεργία και η υποχρέωση που έχουμε ο καθένας από τη δική του σκοπιά να βοηθήσει να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια. Για όλους μας τίθεται ένα θέμα συνευθύνης. Μιλήσαμε, επίσης, για το θέμα του πολέμου στη Συρία, αλλά και για τους χριστιανούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι του κόμματος της «Νέας Μέρας» με επικεφαλής τον Γραμματέα του κόμματος κ. Μιχάλη Γιαννάκη επισκέφθηκαν το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με σκοπό να ενημερωθούν και να συμπεριλάβουν στις προτάσεις του προγράμματος του κόμματος τις θέσεις και τους προβληματισμούς της Εκκλησίας.

«Πιστεύουμε ότι η Εκκλησία αυτήν την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο διαδραματίζει πολύ σημαντικό κοινωνικό ρόλο, οπότε το να αποτυπώσουμε στο πρόγραμμά μας τις θέσεις μας για τις σχέσεις Κράτους Εκκλησίας, αλλά και πως μπορεί να βοηθήσει η Πολιτεία να αξιοποιήσει η Εκκλησία τα πλεονεκτήματα που έχει, υλικά και πνευματικά, είναι προτεραιότητα μας» είπε αμέσως μετά τη συνάντηση ο Γραμματέας του κόμματος και συμπλήρωσε: «οι θέσεις της Εκκλησίας στα βασικά, αν όχι σε όλα τα σημεία, συμφωνούν με τους προβληματισμούς και τις θέσεις μας».

1
1
1
1Ετικέτες