Συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου με Ρωμαιοκαθολικούς, ΔΣΟ και πολιτικούς (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τα νέα μέλη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί τον για να πάρουν την ευχή του με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων τους και να τον ενημερώσουν για τις δράσεις τους.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της : «Ως νέα σύνθεση της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής Αντιπροσωπείας στην ΔΣΟ είχαμε την χαρά και την τιμή να συναντηθούμε με τον Αρχιεπίσκοπο και να του υποβάλλουμε τα σέβη μας, ενημερώνοντάς τον για τη δράση μας. Στόχος μας είναι να προάγουμε τις κοινές αρχές και αξίες των Ορθοδόξων όπου γης, αλλά και την προάσπιση της ειρήνης, της αγάπης και της ειρηνικής συνύπαρξης» τόνισε ο Βουλευτής Μάξιμος Χαρακόπουλος, ενώ επεσήμανε πως «είχαμε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Μακαριώτατο για τις διώξεις που υφίστανται οι Χριστιανοί στην Μέση Ανατολή. Η Εκκλησία της Ελλάδος δείχνει πάντα το ενδιαφέρον της για τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής και πρωτοστατεί στην φιλοξενία διωκόμενων, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, που βρέθηκαν στην χώρα μας αυτά τα χρόνια». Ευχαρίστησε, επίσης, τον Αρχιεπίσκοπο για την συνεργασία αλλά και για το μεγάλο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο που επιτελεί.

Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «σε μία δύσκολη εποχή, η οποία έχει τις δικές της ταραχές, η συνάντηση των Ορθοδόξων, για να στηριχθούν τα κοινά ιδεώδη είναι μία πολύ σπουδαία προσπάθεια». Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε, επίσης, τον πόνο της Εκκλησίας για τους Χριστιανούς που διώκονται και σφαγιάζονται και ευχήθηκε όλοι άνθρωποι να ζουν ειρηνικά.

Αργότερα τον Αρχιεπίσκοπο επισκέφθηκαν ο Πρέσβης της Νορβηγίας κ. Frode Overland Andersen, ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Ευστράτιος Σιμόπουλος και στην συνέχεια ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Παναγιώτης Μηταράκης με τους οποίους συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Διαβάστε εδώ:  Ο Αρχιεπίσκοπος για τις διατάξεις γα τη βλασφημία

Η συνάντηση με τον Καρδινάλιο Leonardo Sandri

«Η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται κάτω από έναν εκβιασμό της Τουρκίας που όταν θέλει ανοίγει την στρόφιγγα και στέλνει τους πρόσφυγες» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την συνάντηση που είχε με τον αρμόδιο για τις Ανατολικές Καθολικές Εκκλησίες, Καρδινάλιος Leonardo Sandri.

Ο Καρδινάλιος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την συνάντηση και εξέφρασε την εκτίμησή του στην παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ ευχήθηκε να υπάρχουν καλές σχέσεις. Μίλησε για την συνεργασία στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος, ενώ εξήρε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην οικονομική κρίση της χώρας και στην σημαντική φιλανθρωπική δράση της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στο προσφυγικό ζήτημα τονίζοντας πως «η Ελλάδα σήμερα βρίσκεται κάτω από έναν εκβιασμό της Τουρκίας που όταν θέλει ανοίγει την στρόφιγγα και στέλνει πρόσφυγες και μετανάστες«, ενώ υπογράμμισε ότι «ως Εκκλησία δε μπορούμε να μην βοηθήσουμε τον ανήμπορο άνθρωπο, έχουμε, όμως, την απαίτηση να μας πουν πού ακριβώς είναι τα σύνορά μας και αν είναι υποχρεωμένα όλα τα κράτη να φυλάνε τα σύνορα». Αναρωτήθηκε, επίσης, για ποιο λόγο οι πρόσφυγες βρίσκουν φραγμούς και δε μπορούν να φύγουν από την Ελλάδα και αν η Ευρώπη είναι αυτή που ήθελαν οι δημιουργοί της.

Σε άλλο σημείο, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως είναι λυπηρό η Εκκλησία να χρησιμοποιείται στα χέρια των πολιτικών ως εργαλείο όταν την χρειάζονται, ενώ ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του με αφορμή τα προβλήματα της εποχής και τις δυσκολίες ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε «να μας δώσει ο Θεός δύναμη και να μας βγάλει τον εγωισμό».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

Ï Áñ÷éåðéóêïðïò Éåñùíõìïò óõíáíôçèçêå óçìåñá óôçí Áñ÷éåðéóêïðç Áèçíùí ìå ôïõò His Eminence Cardinal Leonardo Sandri(Áðåóôáëìåíïò ôïõ Ðáðá ôçò Ñùìçò) ìå ôçí Äéáêïéíïâïõëåõôéêç Óõíåëåõóç Ïñèïäïîéáò áðï ïìáäá 5 âïõëåõôùí ôïõ Åëëçíéêïõ Êïéíïâïõëéïõ,ìå ôïí Ðñåóâç ôçò Íïñâçãéáò ,ìå ôïí Åõóôñáôéï Óéìïðïõëï(Âïõëåõôç Í.Ä.Èåóóáëïíéêçò) êáé ôïí Õöõð Åñãáóéáò Íïôç Ìçôáñáêç
–(Óôéãìéïôõðï áðï ôçí åðéóêåøç ôïõ Ðñåóâç ôçò Íïñâçãéáò) ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓtilegrafima.gr