Στις 19 Μαρτίου η κρίσιμη Ιεραρχία- ΄΄Σιγή ιχθύος΄΄ για ουκρανικό- Εκλογές Ιεραρχών

Loading...ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ-Το διήμερο 19-20 Μαρτίου θα συνεδριάσει η καθώς θα κληθεί να λάβει σημαντικές αποφάσεις για σειρά θεμάτων.

Όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της ΔΙΣ η Ιεραρχία θα συγκληθεί το διήμερο εκείνο και θα συζητηθούν τα θέματα της συνταγματικής αναθεώρησης και του μισθολογικού του Κλήρου, το ουκρανικό ενώ την Τετάρτη 20/3 αναμένεται η εκλογή τριών νέων Μητροπολιτών για τις Ιερές Μητροπόλεις Σισανίου και Σιατίστης, Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας και Βουλιαγμένης, καθώς και Περιστερίου. Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν πως θα εκλεγούν και τέσσερις βοηθοί Επίσκοποι.

Επικρατέστερος πάντως για την πολυπόθητη είναι η επιλογή του Αρχιεπισκόπου, ο τσάρος των οικονομικών της Εκκλησίας ο Σαλώνων Αντώνιος!Όσο για τα περίφημα , ο επόμενος Επίσκοπος τους αναμένεται να είναι ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου και   Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης!

Η ΔΙΣ συζήτησε το θέμα του διαλόγου της αρμόδιας Επιτροπής με το υπουργείο Παιδείας, αλλά κρίνεται καλύτερο οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν στην Ιεραρχία.

Αυτό αναμένει και ο Κώστας Γαβρόγλου που σε πρωινές δηλώσεις του ανέφερε: «Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει ορίσει μια Επιτροπή για τη συζήτηση όλων των θεμάτων, εκτός του μισθολογικού. Εμείς καταθέσαμε το σχέδιό μας για την εφαρμογή της Συμφωνίας με την Εκκλησία της Ελλάδος σχετικά και με τη μισθοδοσία, αλλά δυστυχώς η Επιτροπή της Εκκλησίας δεν είχε τη δικαιοδοσία ώστε να συνεχιστεί αυτή η συζήτηση. Η πρότασή μας διασφαλίζει ακόμη περισσότερο τους κληρικούς και τις οργανικές θέσεις τους. Περιμένουμε από την Ιεραρχία να ανακοινώσει τις αποφάσεις της. Το σχέδιο ή θα απορριφθεί από την Ιεραρχία ή η Ιεραρχία θα πει στην Επιτροπή -ή σε άλλη επιτροπή που θα συστήσει- ‘συνεχίστε τη συζήτηση’».

Όσον αφορά το ουκρανικό, η Εκκλησία της Ελλάδος συνεχίζει να καθυστερεί να ανοίξει τα χαρτιά της για το θέμα, προφανώς αναμένοντας να δει πως δημιουργούνται οι ισορροπίες. Ούτε και σήμερα εκφράστηκε δημοσίως κάποια θέση, διατηρώντας τη «σιγή ιχθύος». Εν τέλει, αναμένεται ακόμα κι η αναβολή της συζήτησης του ουκρανικού, σημείωσε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στέλεχος της Ιεράς Συνόδου.tilegrafima.gr