Στήριξη του Αρχιεπίσκοπου σε άνεργους εμπόρους

Loading...


Την διαβεβαίωση ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέσω της «Αποστολής» θα προσφέρει στήριξη στους εμπερίστατους συνανθρώπους μας του εμπορικού κόσμου έδωσε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’ σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα της ΕΣΕΕ κ.κ. Βασίλη Κορκίδη και Γιώργου Καρανίκα και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ενημερωθεί ο Μακαριότατος για την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί έμποροι και οι οικογένειές τους και να αναζητηθούν κοινές δράσεις για την ανακούφισή τους.

Οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ περιέγραψαν τις οδυνηρές και πολυδιάστατες συνέπειες από την οικονομική εξαθλίωση, οι οποίες έχουν οδηγήσει πολλές ελληνικές οικογένειες εμπόρων σε απόγνωση.
Η επιβίωση μιας στις τρεις μικρομεσαίες οικογένειες είναι οριακή και πολύ κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ για τις υπόλοιπες δύο στις τρεις είναι προβληματική.

Δύο στους δέκα γονείς σταματούν τα παιδιά τους από παιδικούς σταθμούς, ενώ πέντε στους δέκα από τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια τα εγγράφουν σε δημόσια σχoλεία, αδυνατώντας να πληρώσουν δίδακτρα και φροντιστήρια.

Η οικονομική ανασφάλεια στις ελληνικές οικογένειες απαιτεί την παροχή κοινωνικών βοηθημάτων για συμβουλευτική, ψυχολογική και συναισθηματική στήριξη.

Η ανάδειξη των κρατικών δομών πρόνοιας, όπως το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ), τα οποία παρέχουν υπηρεσίες επείγουσας ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης σε άτομα και οικογένειες που διέρχονται κρίση, είναι σημαντική αλλά όχι αρκετή.