Στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας ο υπουργός Υγείας (φωτο)

Loading...


Υπουργός Υγείας: μεγάλη η προσφορά των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων

φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Για την απρόσκοπτη λειτουργία των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων συνομίλησαν σήμερα το πρωί στο Συνοδικό Μέγαρο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Για τη διαφαινόμενη προοπτική συνεργασίας δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος:
«Με πολύ χαρά δεχτήκαμε σήμερα στα γραφεία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνη Γεωργιάδη. Μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη Δ.Ι.Σ. ήταν και η πορεία των εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων από πλευράς οικονομικής. Ενημερώσαμε, λοιπόν, τον κ. Υπουργό για την οικονομική κατάσταση των Ιδρυμάτων και συζητήσαμε πώς μπορούμε να συνεργαστούμε για να προχωρήσουμε καλύτερα. Βρήκαμε ανταπόκριση και πιστεύω ότι θ΄ αγωνιστεί, όπως ξέρει ν’ αγωνίζεται. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ για την εδώ παρουσία του».

1

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης, ευχαριστώντας τον Αρχιεπίσκοπο για την πρόσκληση, είπε: » Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα να βρεθώ σε αυτόν το χώρο με τους Σεβασμιωτάτους. Θα ξεκινήσουμε μία διαρκή συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και της Δ.Ι.Σ. για να δούμε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν μεταξύ των Ιδρυμάτων και του ΕΟΠΥΥ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε τη λειτουργία τους.

1

Αναγνωρίζουμε ότι η λειτουργία αυτών των Ιδρυμάτων από την Εκκλησία μας αυτές τις δύσκολες ώρες αποτελεί μία πολύ μεγάλη προσφορά για τον ελληνικό λαό κι ευχαριστούμε την Εκκλησία μας γι’ αυτό».

1