Σωτήρια η κινητή Μονάδα Πρωτοβάθμιας Υγείας της Αρχιεπισκοπής

Loading...


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, με τη μέριμνα του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου, συμπληρώνει 2 έτη λειτουργίας  του προγράμματος  παροχής πρωτοβάθμιας  φροντίδας υγείας   μέσω της κινητής μονάδας που διαθέτει.

Ήδη από τον Ιούνιο του 2011, οπότε και ξεκίνησε το πρόγραμμα , η κινητή μονάδα έχει επισκεφθεί ογδόντα ιερούς ναούς εξετάζοντας περισσότερους από χίλιους διακόσιους   ενορίτες  με την εθελοντική προσφορά ομάδας ιατρών,  νοσηλευτών και των συντονιστών ιατρών κ. Σεραφείμ Νανά εντατικολόγο, κ. Δημήτρη Κρεντίρη  υπό την ευθύνη του ιατρού κ. Γρηγόρη Λακιώτη Δ/ντη Χειρουργικής.  Στους ενορίτες προσφέρεται πρωτοβάθμια ιατρική εξέταση από ιατρούς όλων των ειδικοτήτων και φαρμακευτικό υλικό.
Επιπλέον, σε  όσες περιπτώσεις κρίθηκε αναγκαίο, οι ασθενείς παραπέμφθηκαν για εργαστηριακές εξετάσεις ή ακόμη και σε χειρουργική επέμβαση χωρίς κανένα κόστος για τους ίδιους.

Κατανοώντας την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει για παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η κινητή μονάδα θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στους ανασφάλιστους ενορίτες.