«Πυρά» Μητροπολίτη Πειραιώς κατά Τατσόπουλου

Loading...


«Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πέτρος Τατσόπουλος, γνωστός για την παρουσίαση της τηλεοπτικής σειράς του ΣΚΑΙ για την Εθνεγερσία του 1821, που ανεκάλεσε στην μνήμη την κυκλοφορηθείσα και στην πατρίδα μας τετράτομη ιστορία των Βαλκανίων του ιδρύματος SOROS και ο οποίος απορίας άξιον που βρήκε την «δύναμη» να αποπειραθή να αμαυρώση το αιώνιο σύμβολο του Γένους, της λεβεντιάς και της ψυχής του λαού μας τον Γέρο του Μωριά, κατέθεσε ερώτηση στο Κοινοβούλιο απηχών ασφαλώς και την σύμφωνη γνώμη του Κόμματός του για την κατάργηση των άρθρων του Ποινικού Κώδικα 198-199 με προμετωπίδα «επιβολή της θρησκευτικής ειρήνης», που αναφέρονται στην κακόβουλη βλασφημία  και στην καθύβριση θρησκευμάτων και που έχουν ως εξής: «Άρθρο 198, Κακόβουλη βλασφημία, Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό.

Όποιος, εκτός από τη περίπτωση της παρ. 1, εκδηλώνει με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών. Άρθρο 199, Καθύβριση θρησκευμάτων,

Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού η άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών», ισχυριζόμενος ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως «πυροκροτητές από διάφορες ομάδες μισαλλοδοξίας, που ελλοχεύουν παντού» και με πρόσχημα την δήθεν «προστασία της ελεύθερης έκφρασης της τέχνης».

Η απάντηση του αρμοδίου Υφυπουργού Δικαιοσύνης κ. Καραγκούνη «η ελευθερία έκφρασης της τέχνης προστατεύεται απόλυτα στην χώρα μας από τις ρητές διατάξεις του Συντάγματος, τα δύο αυτά άρθρα του Ποινικού Κώδικα στόχο έχουν να υπάρχει μία εξισορρόπιση εναντίον εκείνου που κακόβουλα βλασφημεί με στόχο την διασάλευση της θρησκευτικής ειρήνευσης» έθεσε το ζήτημα στην ορθή του βάση, διότι ο άμοιρος νομικών γνώσεων, ως αποδεικνύεται, κ. Τατσόπουλος κινούμενος από συναισθηματική φόρτιση και όχι από νομική γνώση και κρίση αγνοεί ότι ο ποινικός νομοθέτης με την πρόβλεψη των συγκεκριμένων ποινικών διατάξεων δεν πάσχει τον μεγαλοιδεατισμό του υπερασπίζοντος τον Θεόν, διότι ο Θεός ως άπειρο και αιώνιο και άφθιτο Πνεύμα εκ του Οποίου πηγάζει η ζωή και η προσωπικότητα δεν έχει ανάγκη νομικής προστασίας και νομικών προβλέψεων ούτε ωαύτως πάσχει εκ φονταμενταλισμού ή μισαλλοδοξίας.

Εάν είχε την νομική εμπειρία και κρίση ο κ. Τατσόπουλος θα μπορούσε να κατανοήση ότι τα δύο αυτά άρθρα του Ποινικού Κώδικα τίθενται από τον Ποινικό Νομοθέτη στο κεφάλαιο του Ποινικού Κώδικα «επιβολή της θρησκευτικής ειρήνης» που σημαίνει ότι τα συγκεκριμένα άρθρα ακριβώς σε αυτό στοχεύουν, στην διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και της θρησκευτικής ειρήνης μεταξύ των πολιτών αδιακρίτως θρησκευτικής παραδοχής, διότι η ποινική καταστολή απειλείται για την κακόβουλη βλασφημία του θείου και την καθύβριση των γνωστών κατά το Σύνταγμα εν Ελλάδι θρησκειών, δηλ. των μη εχουσών «κρύφια δόγματα».

Επομένως δεν τιμωρείται η αρνητική κριτική κατά του Θεού ή η άρνησις ή αμφισβήτησις της υπάρξεως Του, ως και η κριτική των εν Ελλάδι ανεκτών θρησκειών αλλά η κακόβουλος βλασφημία η δημοσία γενομένη, διότι αντιλαμβάνεται κάθε εχέφρων την διαλυτική για την κοινωνική συνοχή και ειρήνη των πολιτών δυναμική μιάς τέτοιας ανιέρου πρακτικής, η οποία μπορεί ευκόλως να οδηγήση σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις βίας, εφ’ όσον η κακόβουλος βλασφημία του Θεού συμπαρασύρει αναποδράστως και τους πιστεύοντας και λατρεύοντας Αυτόν.

Συνεπώς η πρότασις του κ. Τατσόπουλου και του κόμματος που εκπροσωπεί αποδεικνύεται και ανεπέρειστη και κοινωνικά, συνταγματικά και νομικά αβάσιμη και επικίνδυνη και επιβεβαιεί διά μία εισέτι φορά ότι οι εκπρόσωποι του Έθνους στο Κοινοβούλιο δεν μπορεί να είναι άμοιροι νομικής παιδείας και γνώσεως.

Ωστόσο θα μπορούσα να συμπαραταχθώ με την άποψη του κ. Τατσόπουλου υπό μία αυστηρά αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση, μαζί με την τυχόν αποποινικοποίηση της κακόβουλης βλασφημίας του Θεού και των Θρησκευμάτων να αποποινικοποιηθή και η κακόβολη βλασφημία, εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση του κ. Τατσόπουλου, των γονέων του και των ηγαπημένων προσώπων του. Αλλά ο δημοκράτης κ. Τατσόπουλος κάτι τέτοιο δεν εσκέφθη να το προβάλη.

Όσον αφορά για το ζήτημα της πνευματικής τιμωρίας του κ. Τατσόπουλου για την προκλητική και ασεβή πρότασή του πληροφορώ και τον ίδιο και πάντας ότι μεγαλύτερος δήμιος και τιμωρός για τον κ. Τατσόπουλο από τον εαυτό του δεν υπάρχει και αυτό βέβαια είναι αδύνατο να μην το αντιλαμβάνεται σε στιγμές νηνεμίας και αυτοσυγκέντρωσης και οπωσδήποτε θα το αντιληφθεί την «ώρα μηδέν» που αναπόδραστα έρχεται σε κάθε άνθρωπο «ίνα μη το κακόν αθάνατον γένηται».

Φρικτό παράδειγμα προς αποτροπήν της απαραδέκτου προτάσεως του ιδίου και του κόμματός του είναι τα όσα συμβαίνουν στον Μουσουλμανικό κόσμο με την δημοσιοποίηση της σαφώς απαραδέκτου και εξυβριστικής για την θρησκευτική παραδοχή του Ισλάμ ταινίας του διαδικτύου με θέμα την ζωή του ιδρυτού του, διότι μπορεί ως έχω αποδείξει με κυκλοφορηθείσα στο διαδίκτυο συγκρητική μου μελέτη ότι το Ισλάμ δεν αποτελεί αποκάλυψη του αιωνίου Θεού αλλά θρησκευτικο-πολιτικό στρατιωτικό ανθρωποπαθές κατασκεύσμα, αλλά ουδείς έχει το δικαίωμα να χυδαιολογεί και να εξυβρίζει τα πιστεύματα των συνανθρώπων του, διότι με τον τρόπο αυτό ουσία εξυβρίζει και χυδαιολογεί σε βάρος τους.»

Ο Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Τ Η Σ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ