Ο θρησκευτικός τουρισμός στο επίκεντρο συνεργασίας Εκκλησίας – Πολιτείας

Loading...


Για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την προσπάθεια που καταβάλλεται από την Εκκλησία της Ελλάδος για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Πατρίδα μας ενημέρωσε σήμερα τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος.

Ο Πρόεδρος του Συνοδικού γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων, με τον γραμματέα της επιτροπής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο γραφείο του κ. Βενιζέλου και επιβεβαίωσαν την αγαστή συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας για την περαιτέρω ενίσχυση του θρησκευτικού τουρισμού. Ο κ. Βενιζέλος έδειξε ενήμερος για τις καινοτόμες δράσεις που αναπτύσσει το γραφείο, κατέστησε δε σαφές ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να είναι, όπως μέχρι σήμερα, χορηγός στις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση του Μητροπολίτη Δωδώνης με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο στο Συνοδικό μέγαρο, ο Πρόεδρος του γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων αναχωρεί σήμερα το απόγευμα για την Κύπρο, με σκοπό την προπαρασκευή Πρωτοκόλλου συνεργασίας για θέματα προσκυνηματικού τουρισμού των δύο Εκκλησιών για το επόμενο έτος.