Ο πρόεδρος εργαζομένων της Αποστολικής Διακονίας Γ. Βασιλείου για το σκήνωμα της Αγίας Ελένης

Loading...


Εκκλησία της Ελλάδος: Σε δήλωση για την έλευση του ιερού σκηνώματος της Αγίας Ελένης στην Ελλάδα προχώρησε ο Γιώργος Βασιλείου, Πρόεδρος των Εργαζομένων της Αποστολικής Διακονίας και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Βασιλείου: «Το ιστορικό γεγονός της ελεύσεως, στην πατρίδα μας, του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου, η οποία σφράγισε με το έργο της την ιστορία της Ευρώπης, αποτελεί για τον ελληνορθόδοξο λαό μας κομβικό σημείο στην πορεία για την επιστροφή του στα θεμελιώδη συστατικά της ιδιοπροσωπίας του.

Η καθημερινή, αθρόα προσέλευση χιλιάδων προσκυνητών αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις ρίζες του, οι οποίες αποτελούν ταυτόχρονα και δύο από τους πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως : ελληνισμό και χριστιανισμό (με τρίτο τον πυλώνα του ρωμαϊκού δικαίου).

Διαβάστε εδώ:  Τρισαρχιερατική Αγρυπνία στο Σκήνωμα τη Αγίας Ελένης (ΦΩΤΟ)

Όμως εκείνο που θα ολοκληρώσει την πραγμάτωση του οράματος της Ευρώπης είναι ο τέταρτος πυλώνας, τον οποίο πολλοί θέλουν να αφαιρέσουν : ο πυλώνας της πίστεως στο θαύμα.

Αυτή η πίστη θα πρέπει να κυριαρχήσει στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, αλλά και στους πολίτες της, για να οδηγηθούν οι λαοί αλληλέγγυοι στο θαύμα της ευημερίας».