Ο Γαβρόγλου αύριο στη Σύνοδο

Loading...


ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ-Με την επιτροπή Διαλόγου της Ελλαδικής Εκκλησίας για τα θέματα που περιλαμβάνονται στο προσύμφωνο Τσίπρα -Ιερώνυμου θα συναντηθεί αύριο στις 4 το απόγευμα στην Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου.

Υπενθυμίζουμε ότι σε συνέντευξή του, ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι η διακριτότητα των ρόλων κράτους – Εκκλησίας και η συνδιαχείριση της αμφισβητούμενης περιουσίας «είναι στοιχεία που λειτουργούν υπέρ της κοινωνίας, όχι υπέρ του ενός ή του άλλου θεσμού» και αναφέρει ότι «όλα θα γίνουν με προσεκτικά βήματα».

Ξεκαθαρίζει, ακόμα, ότι οι 10.000 προσλήψεις στη Δημόσιο, που θα πραγματοποιηθούν αν αλλάξει ο τρόπος μισθοδοσίας των Κληρικών, θα καλύψουν κενά στην Υγεία, στην εκπαίδευση και στις υπόλοιπες κοινωνικές δομές και είναι ανεξάρτητες με τους 15.000 διορισμούς στην Παιδεία , που έχουν εξαγγελθεί για το σχολικό έτος 2021 – 2022.

Ο υπουργός Παιδείας δύο φορές επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και έδωσε εξηγήσεις για τη στάση της κυβέρνησης, ενώ συναντήθηκε με την Εκκλησία της Κρήτης και τους Κληρικούς.tilegrafima.gr