Ο εορτασμός του Αποστόλου Παύλου στην Ιερά Μονή Βλατάδων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Στην Ιερά Μονή Βλατάδων στο σημείο που κατά τήν παράδοση ο Απόστολος των Εθνών Παύλος κήρυξε στούς Θεσσαλονικείς κατά την δεύτερη περιοδεία του ετελέσθη το απόγευμα της Παρασκευής 28/6/2013 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Νικηφόρου Ψυχλούδη με τη συμμετοχή ευλαβών προσκυνητών, του Διευθυντού του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών Άρχοντος Διδασκάλου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, καθηγητών Πανεπιστημίου και εκπροσώπων των αρχών της Θεσσαλονίκης, ενώ μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε ο Παύλειος Λόγος απο τον Αναπληρωτή καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Συμεών Πασχαλίδη.

Το Σάββατο 29/6/2013 ετελέσθη όρθρος και Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Νικηφόρου Ψυχλούδη. Ακολούθησε στο αμφιθέατρο της Ιεράς Μονής, διάλεξη του καθηγητή της Θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ. κ Μιλτιάδη Κωνσταντίνου με θέμα:«Ο ελληνόφωνος Ιουδαϊσμός της εποχής του Αποστόλου Παύλου και η συμβολή του στη διάδοση της Χριστιανικής Πίστης».

Στη συνέχεια απενεμήθησαν οι βεβαιώσεις των συμμετεχόντων στα σεμινάρια τα οποία πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των επιστημονικών δραστηριοτήτων του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών: Παλαιογραφίας, Βυζαντινής Μουσικής, Σλαβονικής Γλώσσας, Γνωριμία με εικονογραφημένα Χειρόγραφα, Τεχνικής Ψηφιοποίησης των Χειρογράφων.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων παρατέθηκε δεξίωση.

alt
alt
alt