Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον Εσπερινό στον Ι.Ν.Εσταυρωμένου Ταύρου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Στην άριστη συνεργασία με τον Δήμο Ταύρου-Μοσχάτου αναφέρθηκε ο μετά τον στον .

Ο Αρχιεπίσκοπος χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό με αφορμή την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ενώ παρέστησαν ο Δήμαρχος Ταύρου- Μοσχάτου, τοπικοί παράγοντες, πολλοί κληρικοί της Αρχιεπισκοπής, αλλά και εκατοντάδες πιστοί από διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πνευματικό περιεχόμενο του Σταυρού που αποτελεί τη θύρα της βασιλείας και της αιώνιας ζωής. «Με τον Σταυρό του Χριστού οι κολασμένοι μπορούν να γίνουν άγιοι, τα πάντα άνω κάτω» είπε ο π. Συμεών σημειώνοντας πως «ο Σταυρός είναι σκάνδαλο γι’ αυτούς που δε μπορούν να τον προσεγγίσουν. Οι σοφοί αυτού του αιώνα, οι γραμματείς που προσπαθούν να γράψουν την πορεία της ιστορίας μέσα από τη δική τους στενή λογική και το πλαίσιο ιδεοληψιών ή προσωπικών πεποιθήσεων δε μπορούν να κατανοήσουν πως μπορεί μέσα στον παράδεισο να μπαίνει πρώτος ένας ληστής. πώς μπορεί ο Σταυρός του Χριστού να γίνεται δρόμος σωτηρίας και να αλλάζει τη ροή της ιστορίας».

«Ο Σταυρός του Χριστού είναι μια πρόταση ζωής για εμάς που εργαζόμαστε στην αληθινή ζωή» σημείωσε ο π. Συμεών συμπληρώνοντας πως «η αληθινή ζωή ξεκινά μόλις μπαίνουμε στην κολυμβήθρα και ο σταυρός που φοράμε εκείνη την ώρα αποτελεί ένα σύμβολο ζωής».

Σε άλλο σημείο ο π΄. Συμεών τόνισε πως «για να ζήσει κανείς το πολίτευμα του Σταυρού πρέπει να αφήσει στην άκρη το πολίτευμα των αγκυλώσεων, της μειονεξίας και των προσωπικών δυσκολιών, κάνοντας χώρο στην αγάπη του Χριστού».

Ολοκληρώνοντας το λόγο του ο π. Συμεών επεσήμανε πως «ο τρόπος της ζωής του Σταυρού είναι να αφήσεις τον εαυτό σου και να θυσιάζεσαι για τον άλλο».

Μετά τον εσπερινό ο προϊστάμενος του ναού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους δύναμη και υγεία, ενώ κάλεσε τους πιστούς να μην απογοητεύονται και θα ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Αναφέρθηκε, επίσης, στην άριστη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές αρχές του Ταύρου για την ολοκλήρωση ενός κοινωνικού έργου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

13092016_tavros_1.jpg
13092016_tavros_2.jpg
13092016_tavros_4.jpg
13092016_tavros_6.jpg
13092016_tavros_10.jpg
13092016_tavros_13.jpg
13092016_tavros_16.jpg
13092016_tavros_19.jpg
13092016_tavros_24.jpg