Ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Καλογερόπουλος νέος Μητροπολίτης Λήμνου

Γιώργος Θεοχάρης
Loading...


Γιώργος Θεοχάρης – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
Νέος εξελέγη από την Ιεραρχία ο .

Ο Νέος Ιεράρχης στην εκλογική διαδικασία έλαβε 62 ψήφους, ο Αρχιμανδρίτης Πλάτων Κρικρής έλαβε 13 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 5 λευκά.

Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Λήμνου έως σήμερα ήταν Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Λήμνου.

Βιογραφικό

Ο Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος (κατά κόσμον Εμμανουήλ) Καλογερόπουλος γεννήθηκε στις Σπέτσες το 1962. Σπούδασε στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία και στη συνέχεια στη Θεολογική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1983 και το 1990 Πρεσβύτερος και Αρχιμανδρίτης.

Υπηρέτησε επί 25ετία στην ενιαία Ιερά Μητρόπολη Αττικής και διετέλεσε Προϊστάμενος του ιερού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κεφαλαρίου Κηφισιάς (1992-2010), Αρχιερατικός Επίτροπος Κηφισιάς (1997-2010), Γραμματέας (2000-2002), Ηγουμενοσύμβουλος (2003-2013) της ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος Μαυροσουβάλας (νυν Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών) και τέλος Πρωτοσύγκελλος (2002-2010).

Παράλληλα κατά τα έτη 2006-2010 διετέλεσε Πρόεδρος της Εφορείας Εκκλησιαστικής Εστίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας της Κηφισιάς.

Στην εκκλησιαστική περίοδο της Τοποτηρητείας της Ἱεράς Μητροπόλεως συνετέλεσε τά μέγιστα στην εύρυθμη διοίκηση και στην ομαλή πορεία της Τοπικής Εκκλησίας.

Μετά τη διχοτόμησή της το 2010 διορίστηκε Πρωτοσυγκελλεύων της αρτισυστάτου Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού, στην οποία και παρέμεινε ως τον Σεπτέμβριο του 2010, από όπου μετατέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας καί Λαυρεωτικής, διοριζόμενος Πρωτοσύγκελλος, θέση πού κατειχε μέχρι σήμερα.

Στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής του ανατέθηκαν υπεύθυνες θέσεις σε διάφορες Διοικητικές και Διαχειριστικές Επιτροπές Ιερών Καθιδρυμάτων και ευαγών ιδρυμάτων

Τον Αύγουστο του 2014 με πρόταση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου

Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, διορίστηκε από την Ἱερά Σύνοδο Κωδικογράφος στη Συνοδική Επιτροπή επί της Αρχιγραμματείας και Γραμματέας των

Συνοδικών Επιτροπών, α) Εκκλησιαστικής Τέχνης και Μουσικής και β) της Ειδικής

Συνοδικής Επιτροπής επί των Χριστιανικών Μνημείων, όπου και προσέφερε τις

υπηρεσίες του μέχρι σήμερα.

Συμμετείχε σε Συνέδρια επί θεμάτων Εκκλησιαστικής Δικαιοσύνης και Δικονομίας, Διοικήσεως των Εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιακής Καταστάσεως των Εφημερίων και των Εκκλησιαστικών Υπαλλήλων, Ποιμαντικής Μετανοίας και Εξομολογητικής.

Το 2003 δίδαξε μαθήματα Λειτουργικής, Κηρύγματος, Εκκλ/κης Διοικήσεως και Διακονίας σε Επιμορφωτικά Σεμινάρια Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αττικής, ενώ από το 2018 εντάχθηκε ως εκπαιδευτής στο Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Τέλος, είναι τακτικό Μέλος του Φιλολογικού Συλλόγου ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ και ομιλεί την αγγλική γλώσσαtilegrafima.gr