Μοναδικές στιγμές αγάπης προσέφερε ο Πρωτοσύγκελος Συμεών Βολιώτης στο Καρέλλειο –Μονάδα Alzheimer

Loading...


Κοντά στους ηλικιωμένους του “ του » της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, βρέθηκε σήμερα ο συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ κ.Κωνσταντίνο Δήμτσα και την Διευθύντρια του Καρέλλειου κ.Ευθυμιοπούλου Αικατερίνη.

Ο Πρωτοσύγκελος προσέφερε ευλογίες στους ηλικιωμένους εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου και συνέφαγε μαζί τους. Απευθυνόμενος προς τους ηλικιωμένους και το προσωπικό δήλωσε: “Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό, είναι μια ευλογία από τον Θεό την τελευταία ημέρα του χρόνου να βρίσκεται κανείς κοντά σε ανθρώπους οι οποίοι μπορεί μεν να έχουν περασμένη ηλικία και να δοκιμάζονται από την νόσο Alzheimer, αλλά έχουν μέσα τους δύναμη ψυχής, αξιοπρέπειας και περισσότερο δίνουν αγάπη παρά παίρνουν και η αλλαγή του χρόνου αποτελεί μια πρόσκληση για όλους μας για ακόμη περισσότερη αγάπη στον κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη”.

Διαβάστε εδώ:  ΑΠΟΣΤΟΛΗ: 10.000 μερίδες φαγητού καθημερινά στην Αθήνα- Η Εκκλησία παντού

Το «Καρέλλειο –Μονάδα Alzheimer» δημιουργήθηκε το 2012. Ήταν ένα όραμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου να σταθεί η εκκλησία δίπλα σε όσους πάσχουν από Alzheimer και άλλες μορφές άνοιας. Είναι ένα πρότυπο θεραπευτικό κέντρο στο οποίο οι ασθενείς και το οικογενειακό τους περιβάλλον βρίσκουν υποστήριξη από ένα άρτια επιστημονικά καταρτισμένο προσωπικό. Αποτελείται από:
• το Οικοτροφείο χωρητικότητας 25 ασθενών μόνιμης διαβίωσης και δυνατότητα βραχείας φιλοξενίας 5 ασθενών με στόχο την αποφόρτιση των οικογενειών.
• το Κέντρο Ημέρας ανάμεσα στις παρεχόμενες υπηρεσίες προσφέρει δωρεάν τεστ μνήμης, θεραπείες νοητικής ενδυνάμωσης, φυσικοθεραπείες, εργοθεραπεία, γυμναστική, ενημέρωση και συμβουλευτική, εκπαιδευτικά σεμινάρια σε επαγγελματίες υγείας άλλων φορέων. Παράλληλα υλοποιεί δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλη την Ελλάδα και λειτουργεί σαν πλαίσιο εκπαίδευσης φροντιστών.