Μητρόπολη Αθηνών : Οι Ενοπλες Δυνάμεις τίμησαν τα Εισόδια της Θεοτόκου

Loading...


Δοξολογία τελέσθηκε σήμερα, εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου, στον για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Στη Δοξολογία χοροστάτησε ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδο Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, πλαισιωμένος από κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η 21η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τα «Εισόδια της Θεοτόκου» έχει καθιερωθεί να εορτάζεται και ως «Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων», για να τιμηθεί η προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο σε περίοδο πολέμων, όσο και στην ειρήνη.

Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και σύσσωμη η ηγεσία του στρατεύματος, παρόντων του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Γεώργιου Καμπά, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Νικόλαου Τσιούνη και του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου Γεώργιου Μπλιούμη.

Διαβάστε εδώ:  Οι Ενοπλες Δυνάμεις γιορτάζουν τα Εισόδια της Θεοτόκου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με δηλώσεις του εξήρε τo αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Με αισθήματα απόλυτης εμπιστοσύνης στο ήθος και στο αξιόμαχο των Ενόπλων μας Δυνάμεων, ο λαός μας και το έθνος μας εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς αυτές, αναγνωρίζοντας ότι, με υποδειγματικό σεβασμό των αρχών και αξιών της Δημοκρατίας, υπερασπίζονται αποτελεσματικώς, απέναντι σε κάθε απειλή και επιβουλή απ’ όπου και αν προέρχεται, την πατρίδα μας και την εθνική μας κυριαρχία» ανέφερε.

Φωτογραφίες: Γιάννης Παναγόπουλος/ Eurokinissitilegrafima.gr