Κοντονής: «Ζήτησα από τον Αρχιεπίσκοπο να ενημερώσει τα μέλη της Ιεράς Συνόδου για την αλλαγή φύλου»

Loading...


Για τη συνάντηση που είχε χθες με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αναφέρθηκε ο Σταύρος Κοντονής σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης μιλώντας στο Κόκκινο είπε μεταξύ άλλων πως: «Στη συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα ενημέρωσα τον Αρχιεπίσκοπο για πτυχές του νομοσχεδίου, για τις οποίες υπάρχει εκτεταμένη παραπληροφόρηση. Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, που σε δημόσια τοποθέτησή του στο κανάλι της Βουλής είχε πει ότι τα 15χρονα θα πηγαίνουν στο ΚΕΠ και με μία δήλωση θα αλλάζουν φύλο, είναι κάτι που προσβάλλει την κοινοβουλευτική διαδικασία και είναι απολύτως ψευδές».

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Καλαβρύτων: Το πανό διαμαρτυρίας για την αλλαγή ταυτότητας φύλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Και συνέχισε ο Υπουργός λέγοντας : «Ετσι ενημέρωσα τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδας για τις προϋποθέσεις που διαλαμβάνονται στο νόμο για τη φυλομετάβαση, για το πολυεπίπεδο και το πολυσύνθετο αυτής της διαδικασίας. Θεωρώ ότι έγινε μία ειλικρινής συζήτηση και σε εξαιρετικό κλίμα … κράτησε μία ώρα και ένα τέταρτο, είκοσι λεπτά. Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων φωτίστηκαν πλευρές που ενδεχομένως ήταν σκοτεινές.

Παρακάλεσε όλα αυτά που είπα στον Αρχιεπίσκοπο να γίνουν γνωστά και στα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ώστε να είναι και οι Ιεράρχες ενήμεροι, να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης του κίτρινου Τύπου και συντηρητικών κύκλων».tilegrafima.gr