ΚΕΣΟ: Υποστήριξη των γυναικών – θυμάτων βίας

Loading...


Δωρεάν συνεδρίες συμβουλευτικής στήριξης  διοργανώνει  αρχικά στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας το Κέντρο UNESKO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια.

Οι συνεδρίες-σεμιναρια στήριξης αποτελούν   συνέχεια της ημερίδας-workshop με θέμα: «Πρόληψη ψυχοσωματικών διαταραχών και ψυχολογική υποστήριξη σε γυναίκες, που έχουν υποστεί ψυχοσωματική βία» που  διοργάνωσε τον περασμένο Νοέμβριο στην Θεσσαλονίκη το Κέντρο UNESKO για τις Γυναίκες και την Ειρήνη στα Βαλκάνια, όπου το Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ειχε στείλει ως εκπρόσωπο του, την Θεσσαλονικιά εθελόντρια και φίλη του ΚΕΣΟ κα Αφροδίτη Καραχάλιου.
Στα σεμινάρια θα  ακολουθηθεί προς τις ωφελούμενες  εξατομικευμένη καθοδήγηση και συμβουλευτική υποστήριξη από εξειδικευμένους επιστήμονες που θα παρασχεθεί, χωρίς διάκριση, σε γυναίκες που θα δηλώσουν συμμετοχή.

Οι  συναντήσεις θα έχουν τίτλο «Ψυχολογική υποστήριξη με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της παρενόχλησης και βίας κατά των γυναικών». Οι συγκεκριμένες ενέργειες υλοποιούνται στο πλαίσιο του Σχεδίου δράσης με τίτλο «Δράσεις κοινωνικής ιατρικής και ενέργειες προαγωγής της θέσης της γυναίκας στον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο» στο πλαίσιο της πράξης 3.2.4 «Υποστήριξη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Γυναικείων Οργανώσεων)», Αʼ και Βʼ Κύκλος, του Ε. Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ).

Η συμμετοχή στις Συμβουλευτικές Συναντήσεις είναι δωρεάν (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω email (στο unescenter@the.forthnet.gr), φαξ (στο 2310 422271), ή επί τόπου στα γραφεία μας (Πλούτωνος 30 & Γ. Παπανδρέου, Θεσσαλονίκη).