ΚΕ.Σ.Ο. και Γενικό Φιλόπτωχο τίμησαν την Ήμερα της Γυναίκας

Loading...


Τη Γυναίκα που αποτελεί τον  πυρήνα της οικογένειας, τη Μάνα και κατ΄ επέκταση την Μητρότητα,  επέλεξαν  το Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας(ΚΕ.Σ.Ο.)  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ήμερα της Γυναίκας.

Οι δυο φορείς της Αρχιεπισκοπής, που υλοποιούν το Μνημόνιο Συνεργασίας, που έχουν υπογράψει μεταξύ τους και συνολικά «αγκαλιάζουν» πάνω από 6500 οικογένειες στην περιοχή της Αθήνας έστρεψαν  το βλέμμα τους σε 60  έγγαμες μητέρες και μη , που έχουν βρέφη από 0-12 μηνών και τους προσέφεραν βρεφικό γάλα συνολικής αξίας 6500 Ευρώ, χορηγία της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, στο πλαίσιο του Μνημονίου Συνεργασίας, που έχει υπογραφεί μεταξύ του Συνδέσμου και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Επίσης προσφέρθηκαν παιδικά ρούχα, γλυκά, παιχνίδια  και αλλά είδη πρώτης ανάγκης.
Η κίνηση αυτή, ήταν συμβολική για  μια χώρα, που πάσχει δημογραφικά  και η Ελληνική οικογένεια πλήττεται ποικιλοτρόπως, από  την Κεντρική  εξουσία, η οποία  προσπαθεί να εξοικονομήσει  15 εκατ. ευρώ από την περικοπή του επιδόματος τοκετού!

Μέχρι σήμερα η Ελλάδα έχει καταγραφεί παγκοσμίως ως η ασφαλέστερη χώρα κατά τη διάρκεια του τοκετού. Θα ισχύσει το ίδιο και στο μέλλον  αφού  ο τοκετός στο σπίτι, κρίνεται πολλές φορές αναγκαίος λόγω της οικονομικής κρίσης αυξάνοντας κατά 27 φορές την πιθανότητα το νεογνό  κατά τη διάρκεια του τοκετού στο σπίτι , να υποστεί ασφυξία και να παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα, σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου (Γ.Φ.Τ.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  π. Βασίλειος Χαβάτζας, η Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο. Μαίρη Πίνη ο υπεύθυνος εκ μέρους του Γ.Φ.Τ.  στην Κινητή Μονάδα  Πρωτοβάθμιας Υγείας της Ι.Α.Α. κ. Παν Γεωργακόπουλος, οι Κοινωνικοί  Λειτουργοί των δυο φορέων κυρίες Ελένη Νασέσου, Βάσω Ψαρέλη και Καλλιόπη Ζούλια.

Χορηγοί της προσφοράς ήταν η Φαρμακοβιομηχανία « GALENICA S.A » μέλος της  Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, η ¨Ανώνυμη Βιομηχανία Εμπορίας Εποχικών Ειδών Ένδυσης  & Παιχνιδιών ΝΙΚΗ ΚΟΥΣΤΕΝΗ ΑΕΒΕ ¨ το προσωπικό του ΙΑΣΩ για την προσφορά παιχνιδιών και η ΑEGEAN AIR CATTERING.