Ημερίδα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ημερίδα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα συνδιοργανώσουν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας κ. Γιώργος Σούρλας επισκέφθηκε το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος, για να ζητήσει τη συμβολή της Αρχιεπισκοπής στην διοργάνωση ημερίδας για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της βίας.

«Γνωρίζουμε την ευαισθησία, την προσπάθεια και τη γνώση της Εκκλησίας για την αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσισμού, μισαλλοδοξίας και βίας γενικότερα» τόνισε ο κ. Σούρλας και προσέθεσε πως «όλα αυτά, δεν έχουν καμμία σχέση με την δημοκρατία, τον ανθρωπισμό και το θρησκευτικό μας φρόνημα». Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή της Αρχιεπισκοπής σε αυτήν την διοργάνωση και επεσήμανε πως θα φροντίσουν να υλοποιηθεί σε μία ημερομηνία που θα είναι κοντά στην παγκόσμια ημέρα για την ανεκτικότητα. «Είμαστε δίπλα στον άνθρωπο και αγαπάμε τον πλησίον μας, όπως τον εαυτό μας, όπως είπε ο Χριστός, ανεξάρτητα αν είναι μαύρος, άσπρος, κίτρινος ή διαφορετικός. Δεν είμαστε απέναντι στους συνανθρώπους που έχουν διαφορετικές πεποιθήσεις και αντιλήψεις» υπογράμμισε ο κ. Σούρλας και επεσήμανε πως «αυτή η μέρα θα αποτελέσει μία αφετηρία για μία γενικότερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης του Ελληνικού λαού, για να δείξουμε το χριστιανικό και δημοκρατικό μας φρόνημα».

Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο τονίζοντας πως «είναι γνωστό, ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα για άλλη μία φορά παραβιάζονται σε όλο τον κόσμο. Οι μεγάλες δυνάμεις δεν αντιδρούν σε αυτές τις αδικίες. Η ημερίδα που θα συνδιοργανώσουμε, μπορεί να μην έχει αυτήν την εμβέλεια, αλλά θέλουμε να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους που βλέπουν ότι και εδώ, στην Ελλάδα παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, είτε χάνοντας κάποιος την εργασία του, είτε γιατί έχει άλλο χρώμα ή θρήσκευμα».

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά η Αρχιεπισκοπή Αθηνών θα συνεισφέρει με όποιο τρόπο μπορεί για την επιτυχή έκβαση της ημερίδας.

«Θα προσθέσουμε και τις δικές μας δυνάμεις, για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να πραγματοποιηθεί η διδασκαλία της Εκκλησίας του Χριστού, να αγαπάμε, δηλαδή, τον συνάνθρωπό μας σαν τον εαυτό μας» είπε ο Αρχιεπίσκοπος.Ετικέτες