Ιερώνυμος:Τι σχεδιάζουμε για τη στήριξη των νέων ανέργων

Loading...


«Παραμύθι» χαρακτήρισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος τα περί αμύθητης εκκλησιαστικής περιουσίας, της οποίας «το θολό τοπίο πρέπει να ξεκαθαριστεί», ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη να βοηθηθούν οι νέοι που πλήττονται από την ανεργία. Μάλιστα, τόνισε ότι προτίθεται να φέρει το εν λόγω θέμα στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.

Σύμφωνα με τον Ιερώνυμο, ενδεχομένως να μπορούσαν να δοθούν σε όσους φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα εκτάσεις από την Εκκλησία, για να τις καλλιεργούν υπό τον όρο να συνδράμει και η Πολιτεία.
Κατά την χθεσινοβραδυνή του επίσκεψη στα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ , ο αρχιεπίσκοπος καταφέρθηκε και εναντίον των τραπεζιτών. Όπως είπε χαρακτηριστικά, ήρθε η ώρα να αντιληφθούν οι τραπεζίτες ότι δεν πρέπει μόνο να συμμετέχουν στα κέρδη αλλά και στις ζημιές.

Ήρθε η ώρα, πρόσθεσε, να αντιληφθούν ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις, που στη χώρα μας είναι οικογενειακές και στηρίζουν την πραγματική οικονομία, πρέπει να στηριχθούν και να ζήσουν. Ακόμη, πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να μιλούμε μόνο για επιμήκυνση του χρέους της Ελλάδας, αλλά να συζητήσουμε σοβαρά την ανάγκη επιμήκυνσης των χρεών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών.

Για το ζήτημα της κατάργησης της αργίας της Κυριακής, ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι η Κυριακή είναι ημέρα ιερή και παράλληλα δίνει την ευκαιρία ένωσης της οικογένειας, της διατήρησης της παράδοσης, της κουλτούρας και των αξιών μας. Κάποιοι πρέπει να αντιληφθούν ότι η επιτυχία της Ευρώπης είναι η σύνθεση της διαφορετικότητας, πρόσθεσε.