Ιερώνυμος στο Κιλκίς: «Μετανοώ στην πράξη, όχι στα λόγια»

Loading...


ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος

«Ήρθε η ώρα ν’ ακουστεί η φωνή του Ευαγγελίου και να μετανοήσουμε» προέτρεψε σήμερα το πρωι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος τους πιστούς στο Κιλκίς.

Κατά τον Αρχιεπίσκοπο «μετανοώ σημαίνει αλλάζω μυαλά, κατεύθυνση και τρόπο ζωής», συμπληρώνοντας με έμφαση πως τούτη την ώρα αυτό έχει ανάγκη ο τόπος.
Προσπαθώντας μάλιστα να δώσει κουράγιο στους πιστούς, ο Μακαριώτατος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά: «στις δύσκολες στιγμές μας ακουμπάμε στην Παναγία, η οποία μας βοηθά ν’ αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα διαχρονικά. Στις αγωνίες μας προστρέχουμε σε αυτήν και όλες μας οι νίκες συνδέονται με τη χάρη της. Γι’ αυτό και στις δύσκολες στιγμές μας η Παναγία είναι η Μητέρα όλων μας».

Με τον Μακαριώτατο συλλειτούργησαν ο επιχώριος Μητροπολίτης Πολυάνης και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ και οι Μητροπολίτες Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων, Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος, Θήρας, Αμοργού και Νήσων κ. Επιφάνιος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Παροναξίας κ. Καλλίνικος και ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Διαυλείας κ. Γαβριήλ.