Ιερώνυμος: Σωστή πορεία είναι αυτή που μας δείχνουν οι Άγιοι στην Εκκλησία

Loading...


Ρεπορτάζ για το ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

«Η Ορθοδοξία είναι η πνευματική θεμελίωση και η ουσιαστική διδασκαλία του Χριστού» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στο κήρυγμά του από τον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου, όπου τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Αντωνίου, ενώ μίλησε και για την Ορθοδοξία και την Ορθοπραξία που καλό είναι να συνδυάζονται, αφού μόνες τους δεν φέρνουν την σωτηρία.

«Ο ύμνος της Εκκλησίας, για να τιμήσει τον Άγ. Αθανάσιο είναι η οδός προς την Ορθοδοξία, τη σωστή πίστη μας και την Ορθοπραξία, τη σωστή ενέργεια στη σχέση μας με το συνάνθρωπό μας» επισήμανε ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε πως «σωστή πορεία είναι αυτή που μας δείχνουν οι Άγιοι στην Εκκλησία, σωστή Ορθόδοξη Πίστη, σωστή λατρευτική ζωή, αλλά και αγάπη για τον συνάνθρωπο».

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «η ψυχή του ανθρώπου για να είναι αναπαυμένη, να ξεκουράζεται χρειάζεται την αγάπη προς το Θεό και τον συνάνθρωπο».

Ο προϊστάμενος του Ναού π. Λάμπρος Ανδρεάκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και του ζήτησε να ευλογήσει τις εργασίες αγιογράφησης και τους σκοπούς του φιλανθρωπικού συλλόγου της ενορίας.

Αμέσως μετά ο Μακαριώτατος ευλόγησε την βασιλόπιτα της ενορίας για το 2013 και την έκοψε ο προϊστάμενος του Ναού.
1
1