Ιερώνυμος προς Μανιτάκη: Ουδέποτε χρησιμοποίησα κρατικό αυτοκίνητο

Loading...


Πλήρως παραπλανητικά-τουλάχιστον όσον αφορά στον Αρχιεπίσκοπο- είναι τα στοιχεία που παρουσίασε χθες στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικης Μεταρρύθμισης σχετικά με τη χρήση των κρατικών αυτοκινήτων.

Προφανώς ο κ. Μανιτάκης «ξέχασε» την εδώ και μήνες επιστολή του κ. Ιερώνυμου με την οποία ζητά την κατάργηση της δυνατότητας χρήσης κρατικού αυτοκινήτου από τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο. 
Για αυτό και η χθεσινή ηχηρή απάντηση από την Αρχιεπισκοπή η οποία αν μη τι άλλο έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. 
Αναλυτικότερα, στοιχεία για τα κρατικά αυτοκίνητα που διατίθενται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την κάλυψη των αναγκών της πολιτικής ηγεσίας, διαβίβασε χθες στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης.

Σύμφωνα με αυτά το υπουργείο διαθέτει στο στόλο των κρατικών οχημάτων 153 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 70 είναι προς κάλυψη των αναγκών της πολιτικής ηγεσίας και των υπολοίπων εξυπηρετούμενων προσώπων και τα 83 έχουν διατεθεί για χρήση σε άλλες υπηρεσίες.

Τα πρόσωπα που εξυπηρετούνται με τα αυτοκίνητα του στόλου των κρατικών αυτοκινήτων του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι:

-Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

-Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

-Οι Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης

-Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και οι αρχηγοί των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή των Ελλήνων και την Ευρωβουλή.

-Οι υπουργοί, αναπληρωτές υπουργού και υφυπουργοί.

-Ο Πρόεδρος του ΣτΕ, ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, ο Πρόεδρος και ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων και ο Πρόεδρος του ΝΣΚ.

-Οι Πρόεδροι των Συνταγματικά Κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών

-Οι τέως πρόεδροι κοινοβουλευτικών κυβερνήσεων που έλαβαν ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, καθώς και οι τέως πρόεδροι δημοκρατικών κυβερνήσεων και Πρόεδροι Δημοκρατίας που χρημάτισαν πρόεδροι μετά το 1974 (μεταπολίτευση)

-Οι επίσημοι προσκεκλημένοι της ελληνικής κυβέρνησης.

-Οι μισθοδοτούμενοι από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης οδηγοί που έχουν διατεθεί για την κάλυψη των αναγκών της πολιτικής ηγεσίας είναι 30 και η μηνιαία μισθολογική δαπάνη, συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών, ανέρχεται στα 48.893 ευρώ.

Το 2012 για την κίνηση και λειτουργία των οχημάτων που χρησιμοποιούνται από την πολιτική ηγεσία και όλων εν γένει των εξυπηρετούμενων προσώπων, το κόστος ανήλθε σε 269.122 ευρώ. Από τα χρήματα αυτά τα 233.450 ευρώ μεταφράζονται σε 91.623 λίτρα καυσίμων και σε κόστος συντήρησης ύψους 35.672 ευρώ.

Σε αυτά τα στοιχεία απάντησε η Αρχιεπισκοπή Αθηνών εκδίδοντας την εξής ανακοίνωση: 

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στα κρατικά αυτοκίνητα, τα οποία διατίθενται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και περιλαμβάνουν στους χρήστες τους και το όνομα του Μακαριωτάτου, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ουδέποτε χρησιμοποίησε, ούτε φυσικά χρησιμοποιεί κρατικό αυτοκίνητο. Κανένας, άλλωστε, Αρχιεπίσκοπος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ κρατικό αυτοκίνητο. Περαιτέρω παραπέμπουμε στην από 20 – 11 – 2012 επιστολή του Μακαριωτάτου προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνη Μανιτάκη, στην οποία, μεταξύ άλλων, ζητά την κατάργηση της δυνατότητας χρήσης κρατικού αυτοκινήτου από τον εκάστοτε Αρχιεπίσκοπο, όπως προβλέπεται από σχετική Υπουργική Απόφαση του κ. Ι. Ραγκούση. Σε αυτή του την επιστολή ο Μακαριώτατος ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει λάβει απάντηση».