Η προσπάθεια της «Αποστολής» το 2012

Loading...


Το 2012 η ΜΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στάθηκε στο πλευρό 1.945.010 συνανθρώπων, ενώ προσέφερε 3.600.000 μερίδες φαγητού καθώς και 26.808 δέματα αγάπης σε εμπερίστατες οικογένειες. Λειτούργησε πέντε κοινωνικά παντοπωλεία ενώ το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, σύμπραξη  του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου 2012 μέχρι το τέλος του 2012, δέχθηκε 15.300 ιατρικές επισκέψεις, ενώ καθημερινά 100 – 200 ασθενείς λαμβάνουν τα φάρμακά τους από το Κοινωνικό Φαρμακείο που δημιουργήσαμε στα πλαίσια λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. 

Το κοινωνικό φαρμακείο της Αποστολής και του ΙΣΑ έχει 250.000 φάρμακα, 230.000 εκ των οποίων προέρχονται από την συμβολή των πολιτών.

Επίσης, διαθέτει ένα τεράστιο υλικό αναλωσίμων και υγειονομικών προϊόντων (επιδέσμους, ράμματα, χειρουργικά πεδία, γάζες, ειθέματα, στομίες, και πολλά άλλα) που είναι απαραίτητα σε μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας ασθενών καθώς και νοσηλείας κατ οίκον. Το υλικό αυτό προήλθε τόσο από τις δωρεές των πολιτών όσο και από τον Οργανισμό International Orthodox Christian Charities (IOCC) των ΗΠΑ που εδράζεται στη Βαλτιμόρη.

Ήδη, σε ακριτικές περιοχές και δευτεροβάθμια περιφερειακά νοσοκομεία έχουν διατεθεί 40.000 φάρμακα και 260 κιβώτια με υγειονομικό υλικό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της η ΑΠΟΣΤΟΛΗ…

«Η Εκκλησία σήμερα, με την έμπνευση και καθοδήγηση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, αγωνίζεται να καλύψει τις αυξημένες υλικές και πνευματικές ανάγκες των συνανθρώπων μας. Στο πλαίσιο του ευρύτερου έργου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών λειτουργεί και η Φιλανθρωπικη της Οργανωση «Αποστολή», η οποία, με σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης και διοίκησης, απλώνει ένα πέπλο ενίσχυσης και προστασίας σε χιλιάδες ανθρώπους – στα τέκνα του Ενός Θεού, ο Οποίος αγκαλιάζει τους πάντες χωρίς διακρίσεις. Και βεβαίως, επειδή η Εκκλησία δεν είναι ούτε οργάνωση ούτε θεσμός, αλλά Σώμα Χριστού, το έργο της «Αποστολής» δεν είναι απλά η προσφορά βοήθειας μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης, αλλά η συνεισφορά με αγάπη όλων των μελών του Σώματος του Χριστού στον ταλαιπωρημένο από τον σύγχρονο οικονομικο-ιδεολογικό πόλεμο «πλησίον».