Η πανήγυρις του Ι.Ν.Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου Ελευθερούπολης

Loading...


Με μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Νέας Περάμου της Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012, η μνήμη του μεγάλου Ιεράρχου και προστάτου των ναυτικών , του ανθρώπου του Θεού και καλού Ποιμένος, Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού και μυροβλύτου.

Με βαθειά συγκίνηση, πλήθος ευσεβών χριστιανών και ξένων προσκυνητών έγινε η υποδοχή της τιμιας κάρας του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοια. Στη μεγάλη θρησκευτική πομπή συμμετείχαν οι ιερείς της Μητροπολιτικής μας Περιφερείας ενώ τιμές απέδωσε άγημα του στρατού.
Ακολούθησε πανηγυρικός Εσπερινός μετʼ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως και ποιμενάρχου κ.κ. Χρυσοστόμου ο οποίος και ομίλησε επικαίρως αναφερόμενος στον Άγιο Νικόλαο αλλά και στον Όσιο Δαβίδ εν Εύβοια .

Την κυριώνυμη ημέρα τελέστηκε λαμπρά και πανηγυρικά η Θεία Λειτουργία παρουσία λαού και των Αρχόντων της πόλης, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μποτσουάνας κ.κ. Γενναδίου ο οποίος με το χάρισμα που τον διακρίνει μίλησε συγκινητικά τόσο για τον Άγιο Νικόλαο όσο και για τον Όσιο Δαβίδ εν Εύβοια. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας και συμφώνως προς το αγιορείτικο τυπικό ευλογήθηκαν τα κόλλυβα του Αγίου.

Πλήθος πιστών συνέρεαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τις επόμενες ημέρες από τους γειτονικούς νομούς της Καβαλάς για να προσκυνήσουν την Αγία κάρα του Οσίου και θεοφόρου Πατρός ημών, Δαβίδ του εν Ευβοία.