Η Ιερά Σύνοδος για την απαγωγή των δύο Μητροπολιτών στη Συρία

Loading...


Επιμέλεια: Στέλλα Μεϊμάρη

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στην εναρκτήρια συνεδρία της για το μήνα Μάιο εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα για το αίσιο πέρας της ως μη ώφειλε περιπέτειας των δύο Αρχιερέων, για την σύντομη απελευθέρωση τους και την επιστροφή τους στα ποιμαντικά τους καθήκοντα.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της ΔΙΣ:
«Συνήλθε σήμερα Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Μάιο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πασης Ελλάδος  κ. Ιερωνύμου.

Κατά την έναρξη της σημερινής Συνεδρίας, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε στα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με την ευκαιρία της εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού.

Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος Πρόεδρος ενημέρωσε για τις προσωπικές του ενέργειες καθώς και του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τους αναιτίως απαχθέντες δύο Σύριους Μητροπολίτες. Παράλληλα εξέφρασε την λύπη του για τον άδικο θάνατο του Διακόνου και του Οδηγού. Οι Σεβασμιώτατοι Συνοδικοί Σύνεδροι εξέφρασαν την ευχή και την ελπίδα για το αίσιο πέρας της ως μη ώφειλε περιπέτειας των δύο Αρχιερέων, για την σύντομη απελευθέρωση τους και την επιστροφή τους στα ποιμαντικά τους καθήκοντα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος κατόπιν επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

Στις 11 π.μ. ο Μακαριώτατος δέχθηκε την επίσκεψη του Προέδρου του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου, τον οποίο συνόδευαν η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας  κ. Γιάννης Μανιάτης και ο Βουλευτής κ. Χρήστος Πρωτόπαπας. Κατά την συνάντησή τους συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος».