Εσπερινός του Πολιούχου των Αθηνών Αγίου Διονυσίου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Στον στον Ιερό Ναό χοροστάτησε ο , με αφορμή την εορτή του Αγίου Διονυσίου, .

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για τον Χριστιανισμό και την σχέση του με τα γράμματα και την Παιδεία, τονίζοντας ότι «ο Χριστιανισμός είναι ο μεγάλος ευεργέτης της ανθρωπότητας, είναι συνδεδεμένος με την παιδεία, τα γράμματα, την διανόηση. Έφερε τον πολιτισμό σε Ανατολή και Δύση». Μίλησε για την προσφορά της Εκκλησίας στην παιδεία φέρνοντας ως παραδείγματα τις διδαχές του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, αλλά και κάνοντας αναφορά στους ιερείς και στους μοναχούς που βοηθούσαν τα παιδιά να μάθουν γράμματα. «Εκκλησία και σχολεία. Εκκλησία και παιδεία. Εκκλησία και γράμματα είναι αρρήκτως συνδεδεμένα» υπογράμμισε ο π. Χρυσόστομος.

Ο Άγιος Ιερομάρτυρας Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, είναι ο πολιούχος Άγιος των Αθηνών. Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του στις 3 Οκτωβρίου, ενώ είναι προστάτης των Δικαστικών και του Δικαστικού Σώματος.

Ο Ναός του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι είναι σχεδιασμένος από τον αρχιτέκτονα και αρχαιολόγο Αναστάσιο Ορλάνδο. Η διακόσμηση του Ναού είναι έργο του αρχιτέκτονα Γεωργίου Νομικού, ενώ η αγιογράφηση του εσωτερικού έγινε από το ζωγράφο Σπύρο Βασιλείου.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

0310esper (1).jpg
0310esper (2).jpg
0310esper (3).jpg
0310esper (4).jpg
0310esper (5).jpg
0310esper (6).jpg
0310esper (7).jpg
0310esper (8).jpg