Επίτιμος Δημότης Καλαβρύτων ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος (φωτο)

Loading...


«Όλοι από κοινού πρέπει να αγωνιστούμε για να σώσουμε τις ζωές που πεθαίνουν» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος κατά την εκδήλωση ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη Καλαβρύτων.
Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γεώργιος Λαζουράς αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της 13ης Δεκεμβρίου 1943 και στη συνέχεια ανέγνωσε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου για την ανακήρυξη του Αρχιεπισκόπου σε επίτιμο δημότη.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο για την τιμητική αυτή διάκριση τονίζοντας πως «αν είναι τιμητικό να ανακηρυχθεί κάποιος δημότης μιας πόλης, φανταστείτε τι σημαίνει να ανακηρυχθεί δημότης αυτής της ιστορικής πόλης».

Μίλησε για την ανάγκη συνεργασίας εκκλησίας και τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ επισήμανε πως «κύριος στόχος και σκοπός της Εκκλησίας είναι να βοηθήσει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, να διατηρεί την ειρήνη, να στηρίζει τις ψυχές στις δύσκολες ώρες. Η εποχή μας καλεί επιτακτικά να γίνει συλλογικά η αντιμετώπιση των προβλημάτων. Όλοι από κοινού πρέπει να αγωνιστούμε για να σώσουμε τις ζωές που πεθαίνουν».

Στη συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στα συναισθήματα που αποκόμισε από την επίσκεψη του στα Καλάβρυτα λέγοντας πως αισθάνεται χαρμολύπη. Λύπη για όλους αυτούς που υπέφεραν και σκοτώθηκαν, αλλά και μία κατάνυξη. «Η Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αγίων την ημέρα που μαρτύρησαν», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε πως «όπως οι Άγιοι, έτσι και τα θύματα του ολοκαυτώματος μας δίνουν δύναμη».

Ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως «κάθε φορά που απογοητευόμαστε και νιώθουμε ανασφάλεια, να μας έρχονται στο νου τα λόγια του Μακρυγιάννη ότι αυτός ο λαός όσες δυσκολίες κι αν περνάει θεριεύει και προχωρά».

alt
alt
alt