Εν αναμονή της νέας συνεργασίας Εκκλησίας – Κυβέρνησης

Loading...


: Η συμπαθής νέα υπουργός διαλαλεί τις τελευταίες ημέρες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ότι ξεκινάει μία νέα συνεργασία με την Εκκλησία. Ποια άραγε είναι αυτή η νέα συνεργασία διότι δεν μας εξήγησε τι ακριβώς εννοεί .

Του Γιάννη Παπανικολάου – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Σε συνέντευξη της στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως επανάλαβε τα περί νέας σελίδας στις σχέσεις των δυο θεσμών .

Πιο συγκεκριμένα, η Υπουργός Παιδείας ερωτηθείσα για τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και αν τίθεται σε νέα βάση ο διάλογος με την Εκκλησία, σημείωσε πως «ξεκινάει μια νέα συνεργασία από την αρχή, στη βάση μιας ειλικρινούς σχέσης με σεβασμό στους διακριτούς ρόλους Πολιτείας και Εκκλησίας».

Διαβάστε επίσης : Η επανέναρξη του διαλόγου Εκκλησίας-Πολιτείας στη συνάντηση Ιερώνυμου-Κεραμέως (ΦΩΤΟ)

Εν αναμονή λοιπόν και των προγραμματικών δηλώσεων που θα γίνουν τις αμέσως επόμενες ημέρες, μιας και όπως τόνισε η Κυβέρνηση έχει υψηλά στην ατζέντα της το ζήτημα των σχέσεων Εκκλησίας – Κράτους.

Υπουργός ασπάζεται Αρχιεπίσκοπο και Πρωτοσύγκελλο

Προφανώς στην ατζέντα θα τεθεί και το ζήτημα της εκκλησιαστικής περιουσίας καθώς και το ζήτημα με το μάθημα των Θρησκευτικών το οποίο, όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξη της η κ. Κεραμέως, πρώτα θα επαναφέρει στη νομιμότητα, με την υλοποίηση των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και στη συνέχεια θα εφαρμόσει ένα πιο ελκυστικό τρόπο διδασκαλίας που να είναι άμεσα κατανοητό στους μαθητές.tilegrafima.gr