Έκθεση Θρησκευτικού Γραμματοσήμου με θέμα «ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΝΑΟΙ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ»

Loading...


Η Ιερά Μητρόπολις Πατρών στα πλαίσια των εφετινών εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Πολιούχου μας «ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΕΙΑ 2012», διοργανώνει, σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και την Φιλοτελική Εταιρεία Πατρών, Έκθεση Θρησκευτικού Γραμματοσήμου με θέμα «ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΝΑΟΙ ΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ», η οποία θα λάβη χώρα στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά Πατρών (Γούναρη & Νικήτα) από 19 έως 30 Νοεμβρίου 2012.
Τα Εγκαίνια της Εκθέσεως θα τελεσθούν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ, την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. Κατά την εν λόγω εκδήλωση θα γίνη επίσημη παρουσιάση (α) Αναμνηστικού Λευκώματος (24 σελ.), (β) Δέκα Συλλεκτικών Γραμματοσήμων, (γ) Συλλεκτικού Φακέλλου, & (δ) Ειδικής Αναμνηστικής Σφραγίδος των ΕΛ.ΤΑ., που είναι αφιερωμένα σε δέκα ιστορικούς ναούς της πόλεως των Πατρών.

Σκοπός της εκδόσεως του Λευκώματος και των λοιπών ταχυδρομικών αντικειμένων είναι η προβολή των εκκλησιαστικών μνημείων-ναών μας, ώστε ο φιλόθεος λαός των Πατρών να γνωρίση καλύτερα την τοπική εκκλησιαστική ιστορία. Τα έσοδα από την πώληση των ως άνω αντικειμένων θα διατεθούν για την ενίσχυση των συσσιτίων της Μητροπόλεως και την ανακούφιση των εμπεριστάτων αδελφών μας.