Δωρεάν Κατάρτιση σε βασικές δεξιότητες και θέσεις κοινωφελούς εργασίας προσφέρει το ΚΕΣΟ

Loading...


Δυναμικά ξεκίνησε το Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας(ΚΕΣΟ) της Ι.Α.Α. το 2013. Ήδη από τις 8 Ιανουαρίου, ημέρα εκκίνησης της νέας χρονιάς μέχρι σήμερα, έχει στείλει πέντε άνεργες γυναίκες μέλη οικογενειών  για εκμάθηση κομμωτικής τέχνης στα ταχύρρυθμα σεμινάρια δεξιοτήτων (www.seminar express) από την συνεργασία, που έχουν ξεκινήσει οι δυο πλευρές  από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Kατά την πρόσφατη συμμετοχή του ΚΕ.Σ.Ο., στο «5ο Φεστιβάλ Εθελοντισμού» στις 22 Δεκεμβρίου στο Χίλτον, διασφαλίστηκαν άμεσα δυο συνεργασίες.  Η μια αφορά τον μη κυβερνητικό οργανισμό Εqualsociety-Κοινωνία Ίσων  Ευκαιριών και η άλλη το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος(ΓΣΕΒΕΕ), με σκοπό τα επιδοτούμενα σεμινάρια και τις θέσεις εργασίας.

Kαι οι δυο προαναφερόμενοι φορείς, αυτό το διάστημα εκπονούν προγράμματα κατάρτισης  και προσφέρουν θέσεις εργασίας και επιμόρφωσης στο ΚΕ.Σ.Ο.. Το ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ( website@imegsevee.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , www.imegsevee.gr ) έχει ανοιχτές δυο προσκλήσεις  ενδιαφέροντος.  Η πρώτη αφορά τη συμμετοχή αυτοαπασχολούμενων και εργαζομένων σε επιχειρήσεις που αδιαθέτου από 0-3 άτομα προσωπικό σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Τα συγκεκριμένα  προγράμματα κατάρτισης / επανακατάρτισης εντάσσονται στο πλαίσιο του «Δίκτυο Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας για τις Μικρές Επιχειρήσεις».

Το δεύτερο πρόγραμμα του ΙΜΕ της ΓΣΕΒΕΕ αφορά σεμινάρια πληροφορικής για ανέργους, που βρίσκονται  σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια, είναι άτομα με αναπηρίες, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα, αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών, κλπ Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού αιτήσεων των καταρτιζόμενων  Οι ωφελούμενοι δικαιούνται εκπαιδευτικού επιδόματος 5€/ανά ώρα κατάρτισης

Για περισσότερες πληροφορίες, την καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα www.imegsevee.gr)  και την υπεύθυνη του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ κα Μαρία Τσέλιου (τηλ 2108846853(εσωτ.318). Επίσης από την κα Μαρία Νικολάου του Κέντρο Στήριξης της Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Θέσεις εργασίας προσφέρει στους ωφελούμενους του ΚΕ.Σ.Ο. ο  Μη Κυβερνητικός Οργανισμός Equal Society – Κοινωνία Ίσων    Ευκαιριών μέσω  του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας. Πρόκειται για θέσεις απασχόλησης με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου. Αφορούν ανέργους αρχηγούς οικογενειών, άτομα άνω των 45 που βρίσκονται  σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια. Οι θέσεις προσφέρονται σε συγκεκριμένους Δήμους της Αττικής. 

Παράλληλα μέσω του προγράμματος σε e-gnosis του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Equal Society – Κοινωνία Ίσων    Ευκαιριών,  προσφέρονται στο ΚΕ.Σ..Ο.,  θέσεις κατάρτισης σε βασικές δεξιότητες χρήσης Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Οι ωφελούμενοι θα αποκτήσουν αναγνωρισμένο πιστοποιητικό πληροφορικής.   Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα  μπορούν να ενταχτούν;   Άνεργοι (εγγεγραμμένοι ή μη στον ΟΑΕΔ), φοιτητές, αγρότες, δημόσιοι υπάλληλοι, που θα τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, αυτοαπασχολούμενοι, που θέλουν να βελτιώσουν τη θέση τους, και άλλες ευπαθείς ομάδες, που απειλούνται από τη φτώχεια.

Όλοι μπορούν ακολουθώντας την ψηφιακή γνώση να κάνουν ένα ακόμη βήμα προς την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Θα αποκτήσουν το αναγνωρισμένο πιστοποιητικό για το ΑΣΕΠ και τον ιδιωτικό τομέα. Το συγκεκριμένο πιστοποιητικό θα  συνεκφέρεται  από το Τμήμα Διεθνών Εξετάσεων του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ  (University of Cambridge International Examinations)

Πληροφορίες και αιτήσεις στο equalsociety.gr, τηλ 211 7051841 και στο ΚΕ.Σ.Ο. 210 3811274 οι ωφελούμενοι  του ΚΕ.Σ.Ο., που θέλουν να κάνουν χρήση των ανωτέρω προγραμμάτων ευκαιριών θα πρέπει να πάρουν παραπεμπτικό από το ΚΕ.Σ.Ο.