Δωρεάν φιλοξενία παιδιών στις κατασκηνώσεις της Ι.Μ. Φθιώτιδος

Loading...


Την Κυριακή 1 Ιουλίου άνοιξαν και πάλι οι πύλες των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως για να φιλοξενήσουν και φέτος παιδιά από όλη την Φθιώτιδα.
200 αγόρια των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού και του Γυμνασίου κατέκλυσαν τους χώρους των κατασκηνώσεων στην παραλία Καινουρίου Λοκρίδος και γέμισαν το χώρο με τις χαρούμενες φωνές τους.

Το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος επισκέφθηκε τις Κατασκηνώσεις και ετέλεσε Αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας κατασκηνωτικής περιόδου παρουσία του Δημάρχου Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου κ. Ευαγγέλου Τετριμίδα, του Αντιδημάρχου κ. Ταξιάρχη Φακίρη… του Εκτελεστικού Γραμματέα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος κ. Ευαγγέλου Ψαθά, του Προέδρου του τοπικού Συμβουλίου Καινουρίου κ. Σεραφείμ Μπαχλαβά, των Ιερέων της περιοχής, των γονέων, των στελεχών και των κατασκηνωτών.

Στο τέλος του αγιασμού ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στα παιδιά τα καλωσόρισε και τα προέτρεψε να ξεχάσουν για λίγες ημέρες το σπίτι τους, να ζήσουν μαζί με τα άλλα παιδιά την κοινωνία της αγάπης, να αποκτήσουν νέους φίλους και να χαρούν την ζωή της Κατασκηνώσεως.
Μετά τον αγιασμό ακολούθησε κέρασμα σε όλους τους παρισταμένους και τα παιδιά παρουσίασαν ένα εορταστικό πρόγραμμα που περιελάμβανε κατασκηνωτικά ποιήματα, τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς.

Υπεύθυνοι των ομάδων είναι φοιτητές και πτυχιούχοι Ανωτάτων Σχολών, πνευματικά παιδιά της Μητροπόλεως, οι οποίοι και πέρασαν από τις ίδιες κατασκηνώσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε, ότι εφέτος και στις τρεις περιόδους θα φιλοξενηθούν πάνω από 500 παιδιά εντελώς δωρεάν.