Διήμερο Κατηχητών της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών (φωτο)

Loading...


Το Γραφείο Νεότητος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών πραγματοποίησε με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου Β  Διήμερο Κατηχητών-τριών στις 2-3 Φεβρουαρίου ε.ε.

Σαράντα Κατηχητές και Κατηχήτριες από ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων όμορων Ιερών Μητροπόλεων προσήλθαν στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού για να συζητήσουν, να ενημερωθούν και να εκθέσουν τους προβληματισμούς τους πάνω σε καίρια ζητήματα που αφορούν την κατηχητική τους διακονία.

Το Σάββατο άρχισαν οι εργασίες με την εισήγηση: «Η Εκκλησία εν τοις Μυστηρίοις σημαίνεται», που πραγματοποίησε ο Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Αντώνιος Καλλιγέρης, Διευθυντής του Γραφείου Νεότητος Ι.Α.Α. και Εκπαιδευτικός.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες συζήτησης και εργασίας, μέσα στις οποίες ενημερώθηκαν για τη σύγχρονη μεθοδολογία διδακτικής της Κατήχησης και της βιωματικής μάθησης. Επίσης επεξεργάστηκαν σε υποομάδες σχέδια μαθημάτων που αφορούσαν την παρουσίαση των ιερών Μυστηρίων στα παιδιά των Κατηχητικών Συντροφιών.

Μετά τον Κυριακάτικο Εκκλησιασμό στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, παρουσιάστηκαν σε ολομέλεια οι εργασίες και τα σχέδια μαθημάτων.

Το Διήμερο έληξε με τον απολογισμό και την αξιολόγηση του Προγράμματος, όπου εκφράστηκε έντονα η επιθυμία να γίνονται ακόμα πιο τακτικά αντίστοιχες συναντήσεις Κατηχητών.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Διοργάνωση αυτή δεν θα μπορούσε να επιτύχει τους σκοπούς της εάν δεν υπήρχε η αμέριστη συμπαράσταση των Ιερέων του Ναού καθώς και των εθελοντών τους. 

alt
alt
alt
alt