Χαιρετισμοί 2017: Το απόδειπνο απήγγειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας παρουσία Ιερώνυμου!

Loading...


Το απόδειπνο απήγγειλε , στον ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χρυσοσπηλιωτίσσης, παρουσία του , ο οποίος τέλεσε .

«Η Εκκλησία είναι ο φύλακας και ο φρουρός αυτού του τόπου. Οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται. Οι ιδέες αλλάζουν, αλλά η πατρίδα, οι παραδόσεις, η ιστορία, πρέπει να είναι κοντά μας» τόνισε ο από τον , όπου τέλεσε την ακολουθία της .

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ παρέστησαν ο , η αρχαιολόγος κ. Λίνα Μενδώνη, αρχιτέκτονες, αρχαιολόγοι και συντηρητές που συνέβαλαν στην αναστήλωση του ιερού ναού, κλήρος και λαός.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Αθανάσιος Αττάρτ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του και την στήριξή του, ενώ μίλησε για την αποκατάσταση και τη συντήρηση του ιστορικού ναού, ευχαριστώντας όσους συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας για τη συμβολή του.

ευχαρίστησε τον π. Αθανάσιο για τη μέριμνά του στην αποκατάσταση του ναού, αλλά και όλους τους συνεργάτες που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια. Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε, πως σήμερα έχουν ξεπεραστεί οι δυσκολίες που υπήρχαν κάποτε και αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία της Εκκλησίας με τις αρχαιολογικές υπηρεσίες τονίζοντας πως «αυτό το κλίμα πρέπει να συνεχιστεί και να αποτελέσει παράδειγμα, ώστε όπου υπάρχει η δυνατότητα να συνεργαζόμαστε και να βοηθάει ο ένας τον άλλο, για το καλό αυτού του τόπου».

σε άλλο σημείο της ομιλίας του ευχαρίστησε τους αρχαιολόγους που φροντίζουν για την αποκατάσταση των μνημείων και τόνισε πως «το Υπουργείο Πολιτισμού δε μπορεί να προχωρήσει χωρίς την Εκκλησία, όπως και η Εκκλησία χωρίς το Υπουργείο. Έχει, όμως, και η Εκκλησία δίκιο όταν ενδιαφέρεται για τις αρχαιότητες, διότι είναι δικές της. Όπως και με τα Θρησκευτικά. Είναι θέμα των γονέων, είναι θέμα της Πολιτείας, αλλά είναι και θέμα της Εκκλησίας. Γιατί η Εκκλησία είναι ο φύλακας και ο φρουρός αυτού του τόπου. Οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται. Οι ιδέες αλλάζουν, αλλά η πατρίδα μας, οι παραδόσεις μας, η ιστορία μας, πρέπει να είναι κοντά μας».

Διαβάστε εδώ:  Ευχαριστήριο της Εκκλησίας της Κρήτης στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

αναφέρθηκε στους σημερινούς ύμνους της και μίλησε για τις δυσκολίες της εποχής και τα προβλήματα τονίζοντας πως με τη βοήθεια της Παναγίας θα τα ξεπεράσουμε. «Από τους σημερινούς ύμνους ας κρατήσουμε το «χαῖρε, ἀνόρθωσις τῶν ἀνθρώπων». Αυτό ζητάμε όλοι. Αυτό θέλουμε. Η κρίση θα περάσει, όμως, η παρακμή θα μείνει και θα μας ταλαιπωρεί. Εύχομαι η Παναγία να μας βοηθήσει, εφόσον το θέλουμε, για αυτήν την ανόρθωση που όλοι επιθυμούμε» τόνισε χαρακτηριστικά.

κλείνοντας ευχαρίστησε τους ιεροψάλτες, αλλά και ιδιαιτέρως που απήγγειλε εμμελώς τον ύμνο του αποδείπνου, την ευχή προς τον Ιησού Χριστό.

Στη συνέχεια, , απένειμε τιμητικές πλακέτες σε όσους συνέβαλαν στην συντήρηση του ιστορικού ναού, ενώ προσέφερε σε όλους τους πιστούς μία εικόνα ως ενθύμιο της αποκατάστασης του μνημείου.