Αρχιεπισκοπή Αθηνών:Ανοικτό το ενδεχόμενο να παραχωρήσει 85 στρέμματα στον επενδυτή του Αστέρα

Loading...


Ανοικτό αφήνει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για την αξιοποίηση της παρακείμενης έκτασης στο ξενοδοχειακό συγκρότημα του Αστέρα Βουλιαγμένης, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν είναι θέμα που προς το παρόν εξετάζεται από την Εκκλησία.

«Προχωρήστε εσείς και μετά βλέπουμε», είναι το μήνυμα κύκλων της Εκκλησίας προς το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. 
Από την πλευρά του το ΤΑΙΠΕΔ δεν αποκλείει, εφόσον υπάρξει συμφωνία με την Εκκλησία, το ενδεχόμενο μαζί με τα 308 στρέμματα της έκτασης που στεγάζει τον Αστέρα να γίνει παραχώρηση και των 85 στρεμμάτων που διαθέτει η Αρχιεπισκοπή στον Λαιμό Βουλιαγμένης ώστε το ακίνητο να γίνει ελκυστικότερο για τους ενδιαφερομένους.

Προ ημερών εκπρόσωποι της Εκκλησίας συμμετείχαν σε ενημέρωση του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση του Αστέρα, όπου έγινε σαφές πως η Αρχιεπισκοπή δεν συζητά την πώληση της έκτασής της παρά μόνο τη μακροχρόνια εκμίσθωσή της. Κατά τις ίδιες πηγές, για να προχωρήσει μία επένδυση στην έκταση της Αρχιεπισκοπής πρέπει να ξεπεραστούν δύο βασικά εμπόδια: η έκταση βρίσκεται σε περιοχή Νατούρα και εντός της ζώνης προστασίας του Σαρωνικού.