Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Επαφές με πολιτικούς, πρέσβεις και καλλιτέχνες (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σειρά είχε σήμερα το πρωί ο , καθώς επαφές ανθρώπους από ευρύ φάσμα της κοινωνικής ζωής.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, με τον γνωστό καλλιτέχνη Γιάννη Ζουγανέλη, με τον κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και τον κ. Π. Αγνιάδη, Πρόεδρο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Βοιωτίας.

Με τον κ.Τσιρώνη έγινε συζήτηση για την αξιοποίηση σχολαζουσών γαιών που ανήκουν σε ιδιώτες, στους Δήμους, στην Εκκλησία, αλλά και στο Δημόσιο, ώστε να εξασφαλισθούν νέες θέσεις εργασίας. «Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο γιατί θα μπορέσει η Εκκλησία με δικές της εκτάσεις που είναι σχολάζουσες να προσφέρει εργασία σε αρκετούς ανθρώπους, που θα μάθουν να ζουν κοντά στην φύση και να παράγουν αγαθά» τόνισε μιλώντας στον 89,5 ο κ. Τσιρώνης.

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως «καταλήξαμε σε μία πρακτική πρόταση και δεν θα μείνουμε στα λόγια. Στην Βοιωτία, απ’ όπου κατάγομαι, ένα μοναστήρι έχει ένα μεγάλο κτήμα το οποίο είναι εγκαταλελειμμένο. Σκεφτήκαμε, λοιπόν, αυτό το κτήμα, το οποίο είναι και τοπογραφημένο, να το αναθέσουμε στο υπουργείο, ώστε να γίνει ένα πρότυπο έργο».

Διαβάστε εδώ:  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: "Δε θέλουν διαχωρισμό, θέλουν την υποταγή της Εκκλησίας" (ΦΩΤΟ)

Στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον κ. Καλίντ Κάιζερ, του Πακιστάν και κατά την εθιμοτυπική επίσκεψη ετέθησαν ζητήματα της επικαιρότητας και θέματα γενικού ενδιαφέροντος.
Εν συνεχεία, ο Αρχιεπίσκοπος δέχθηκε την Γ.Γ. Τουρισμού, Ευριδίκη Κουρνέτα, και αργότερα τον Μάριο Κάτση, βουλευτή Θεσπρωτίας ΣΥΡΙΖΑ.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης/Eurokinissi

Κράτα το