5η Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Χορωδιών

Loading...


της Γιώτας Παμπάλου

Για 5η συνεχή χρονιά ο Σύλλογος Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Τριαδίου Θεσσσαλονίκης «Άγιος Γεώργιος» διοργάνωσε Χριστουγεννιάτικη Συνάντηση Χορωδιών σε συνεργασία με την Ενορία του Αγίου Γεωργίου Τριαδίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στις 5:30μ.μ την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012.

Το Αγιορείτικο Βήμα ως Χορηγός Επικοινωνίας ήταν εκεί.Στην συνάντηση αυτή πήραν μέρος: Τα παιδιά του κατηχητικού σχολείου της Ενορίας ψάλλοντας Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, παραδοσιακά  και Κάλαντα.
Επίσης ως προσκεκλημένοι η Νεανική Χορωδία «Άγιος Παντελεήμονος Καλαμαριάς», η Μικτή Χορωδία «Αγίου Φωτίου»Θεσσαλονίκης ,καθώς και  η Βυζαντινή Χορωδία «Αγίου Φωτίου» Θεσσαλονίκης.

Είναι άξιο λόγου να αναφέρουμε την παρουσία και συμμετοχή του μουσικού Βασίλειου Κασούρα που με το ούτι του έντυσε όμορφα τις φωνές της Νεανικής Χορωδίας του Ι.Ν.ΑΓ.Παντελεήμονος  Καλαμαριάς με Διευθυντή τον π.Θεόδωρο Τσαμπατζίδη όπου έγινε και η πρώτη παρουσίαση από το cd « Kαλανδρινή  Οκταηχία», της Νεανικής Χορωδίας του Ι.Ν.Αγ.Παντελεήμονος στον κόσμο που γέμισε τον Ιερό Ναό  για την παρούσα Εκδήλωση.

Ο π.Βασίλειος πρεσβύτερος  του Ι.Ν.Αγίου Γεωργίου συγκινημένος για την τόσο όμορφη και πετυχημένη Εκδήλωση του Συλλόγου  δίνοντας τις ευχές του για Καλές Γιορτές πρόσθεσε  και σε δήλωση του στο Αγιορείτικο Βήμα: «Η κρίση μπορεί να χτυπάει τα στομάχια μας , μα η καρδιά μας δεν δέχετε κρίση ,γιατί η καρδιά μας είναι στον Θεό. Και είμαι σίγουρος πως αν και φέτος το γιορτινό τραπέζι θα είναι πιο φτωχικό  σε φαγητό για όλους μας ,θα ειναι πιο πλούσιο από αγάπη».

Τέλος η κα.Στέλλα Ψύχα  ως Πρόεδρος του Συλλόγου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων ευχαρίστησε τον π.Βασίλειο για την φιλοξενεία για ακόμη μία χρονιά στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, καθώς ευχαρίστησε τα μέλη των Χορωδιών για την όμορφη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στην παρούσα Εκδήλωση και ευχήθηκε «Καλές Γιορτές» σε όλους και όλες.

alt
alt
alt