Χειροτονία νέου Μητροπολίτη Μεγάρων: Η συγκίνηση του Επισκόπου και οι συμβουλές Ιερώνυμου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η τελετή χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου.

Ο νέος Επίσκοπος στην προσλαλιά του ανέφερε μεταξύ άλλων : «Εισάγομαι ενώπιων σας Μακαριότατε Πάτερ και Δέσποτα ως ανυπόδητος Μωυσής στο μυστήριο που τελεσιουργείται προκείμενο να μου χαρίσετε πνεύμα κύριων καθιστώντας με Επίσκοπο και Μητροπολίτη της Παναγιοσκεπούς και Αγιωτικού Εκκλησιάς τον Μεγάρων και της Σαλαμίνος. Συνεπώς δεν είναι προσχηματική η κατάφαση της λεκτικής μου αδυναμίας η ανάγκη του ψυχικού ησυχασμού και η ωφέλιμη επιθυμία να ακούσω περισσότερο παρά να ακουστώ. Να ακούσω μυστικά για μία ακόμη φορά την στεντόρεια και υποβλητική φωνή του μακαριστού Γέροντά μου του Καθηγούμενου της Παλαιφάτου και ιστορικής Μονής της μετανοίας μου Ασωμάτων Πετράκη Αρχιμανδρίτου Χριστοφόρου Παπαδόπουλου να μου λέει «Κωνσταντίνε μου, δόξα τω Αγίω Θεώ, πάντων ένεκεν» και αυτό το πάντων ένεκεν να το βιώνω όπως το εβίωσε κι εκείνος ως βαρύ Σταυρό και ως γλυκιά πρόγευση της κοινής μας Αναστάσεως».

Στην αντιφώνησή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος του έδωσε τις εξής συμβουλές: «Αγαπητέ μου Κωνσταντίνε αυτήν η επαρχία που σε στέλνει η Ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδος να διακονήσεις και μάλιστα σε μια εποχή δύσκολη οι άνθρωποι αυτό που κυρίως ζητάνε είναι την παρηγοριά και την ζεστασιά της εκκλησιάς την λειτουργική ζωή την μυστηριακή ζωή αυτήν που αναπαύει που ξεκουράζει και μας βοηθάει να κάνουμε βήματα μπροστά και να ξεπερνάμε της δυσκολίες. Να αναλωθείς μέσα στα χαρίσματα που σου έδωσε ο Θεός και να δώσεις από την καρδία μερίδιο σε όλους τους ανθρώπους που θα σε πλησιάζουνε και θα ζητούνε την βοήθεια σου. Να γνωρίζεις από αυτή τη στιγμή και στις χαρές της μεγάλες αλλά και στις λύπες και στις δοκιμασίες που έρχονται στη ζωή μας το Α και το Ω για εμάς είναι το Θυσιαστήριο του Κυρίου μας Ιησού».

Φωτό: Χρήστος ΜΠόνης-eurokinissi

 Ετικέτες