Τρεις συναυλίες της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας στη Βιέννη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τρεις συναυλίες έδωσε στη Βιέννη από τις 4 ως τις 11 Απριλίου 2015 η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τη διεύθυνση της κας. Νίνας Πατρικίδου.

Υπό τον γενικό τίτλο “Τα Κοντσέρτα της Αλληλεγγύης: Αθήνα – Deutsch Wagram, ένας μουσικός εναγκαλισμός”, η Ορχήστρα συνεργάσθηκε με τη Χορωδία της πόλης, η οποία υπάρχει από το 1883, με το γυμνάσιο, την μουσική σχολή και άλλους μουσικούς και έδωσε 3 κοντσέρτα.

Τα δύο πρώτα κοντσέρτα πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Deutsch­Wagram, προάστειο της Βιέννης, ενώ το τελευταίο στην ιστορική Alserkirche της Βιέννης, η οποία έχει ιδιαίτερη σχέση με τους Schubert και Beethoven. Σε αυτή την εκκλησία τελέσθηκε και η νεκρώσιμη ακολουθία για τον Beethoven. Συμμετείχαν solist από τη Ρωσία και την Ιταλία όπως η Yulia Savrasova (Mariinsky Theater), Andrea Castello και Stefano Marra.

Τα κοντσέρτα χαιρέτησε με ειδικό μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Η πρωτοβουλία για την φιλοξενία της Ορχήστρας στην Αυστρία και η οργάνωση του όλου εγχειρήματος ανήκε στον Βασίλη Τσιατσιάνη, ο οποίος βρήκε μία πρωτοφανώς άμεση και ενθουσιώδη υποστήριξη από ολόκληρη την πόλη του Deutsch­Wagram. Επίσης, τα παιδιά έγιναν δεκτά σε ακροάσεις από καθηγητές του Πανεπιστημίου της Βιέννης.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες ανήκουν στις οικογένειες που φιλοξένησαν τους νέους μουσικούς, την χορωδία της πόλης, τον δήμαρχο κ. Friedrich Quirgst, τον επικεφαλής της χορωδίας Dr. Johann Mayr και τον διευθυντή της μουσικής σχολής κ. Karl Rosenmayer.

Ιδρύτρια και ψυχή της Ορχήστρας είναι η Νίνα Πατρικίδου, η οποία υπήρξε επί σειρά πολλών ετών εξάρχουσα της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013, με απόφαση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Παιδική – Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα τέθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Η πρωτοβουλία για την φιλοξενία της Ορχήστρας στην Αυστρία και η οργάνωση του όλου εγχειρήματος ανήκει στον Βασίλη Τσιατσιάνη, ο οποίος βρήκε μία πρωτοφανώς άμεση και ενθουσιώδη υποστήριξη από ολόκληρη την πόλη του Deutsch­Wagram.

vienna1.JPG
vienna2.JPG
vienna3.JPG
vienna4.JPG
vienna5.JPG
vienna6.JPG
vienna7.JPG
vienna8.JPG
vienna9.JPG


Ετικέτες