Συνεργασία για την υποστήριξη του λαού της Βοσνίας

Loading...


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ο Πρέσβης Βοσνίας Ερζεγοβίνης κ. Ντράγκαν Μποζανίτς επισκέφθηκε το μεσημέρι τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Ο κ. Μποζανίτς ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην χώρα του από τις καταστροφικές πλημμύρες. «Χιλιάδες σπίτια και σχολεία έχουν καταστραφεί. Ένα εκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πόσιμο νερό» τόνισε ο πρέσβης και ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο «να είναι το κανάλι επικοινωνίας της βοήθειας που θα χρειαστούμε. Πάντα, άλλωστε η Εκκλησία της Ελλάδος ήταν στο πλευρό μας. Ήταν πραγματικός πυλώνας στήριξης του λαού μας».

Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε πως «οι Έλληνες πάντα έδειχναν την αγάπη τους και τη στήριξή τους στον λαό της Βοσνίας και της Σερβίας. Σήμερα, όμως, βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Συντηρούμε και βοηθάμε χιλιάδες ανθρώπους, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αδιαφορήσουμε για τους άλλους ανθρώπους που υποφέρουν. Θα μεταφέρω αυτό το μήνυμα στον χώρο της Εκκλησίας και στα Διοικητικά όργανα και από τα λίγα που έχουμε θα βοηθήσουμε αυτούς που μας έχουν ανάγκη. Για άλλη μία φορά θα συνεργαστούμε με το λαό της Βοσνίας και θα δείξουμε ότι ο σύνδεσμός μας είναι διαρκής». Ετικέτες