Συνάντηση Ιερώνυμου-Λοβέρδου με ανοιχτή ατζέντα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε σήμερα το πρωί ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος. Το υπουργό υποδέχθηκαν ο νέος Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης, και ο νέος Αρχιερατικός επίτροπος Αδαμάντιος Αυγουστίδης.

Η συζήτηση του Αρχιεπισκόπου με τον κ. Λοβέρδο περιεστράφη κυρίως γύρω από θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης, ενώ έγινε αναφορά και στο νομοθέτημα για τη νομική μορφή των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεων τους στην Ελλάδα.

Συν τοις άλλοις οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν και στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, καθώς και στην προ ημερών προσκυνηματική επίσκεψη του υπουργου΄στην αθωνική πολιτεία. 

Αναλυτικά το ανακοινωθέν του υπουργείου Παιδείας: 

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λοβέρδος επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων υποδέχθηκαν ο νέος Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης και ο νέος Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Πρωτοπρ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, ενώ παρών ήταν και ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργιος Καλαντζής.

Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τον Υπουργό Παιδείας και επεσήμανε πως «Εκκλησία και Πολιτεία από κοινού αγωνίζονται για τη βοήθεια του λαού και την ανάπτυξη του πνευματικού επιπέδου.»
Ο κ. Λοβέρδος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο και αναφέρθηκε στα δύο σχέδια νόμου που πρόκειται να κατατεθούν και αφορούν στην οργάνωση των θρησκευτικών κοινοτήτων και στην βελτίωση πτυχών στην εκκλησιαστική εκπαίδευση.

Φωτογραφίες eurokinissi-Αντώνης ΝικολόπουλοςΕτικέτες