Στην Κομοτηνή ο Αρχιεπίσκοπος – Αναγορεύεται σε επίτιμο διδάκτορα στο Δημοκρίτειο

Loading...


Το διήμερο 16-17 Απριλίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα βρεθεί στην Κομοτηνή, όπου θα τιμηθεί από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ενώ την Κυριακή θα χοροστατήσει σε Αρχιερατικό Συλλείτουργο.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Μαρωνείας αναφέρει:

Ευχαρίστως ανακοινούται ότι το Σάββατον και την Κυριακήν, 16ην και 17ην Απριλίου 2016, θα ευρίσκεται στην έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ο Β΄ με την ευκαιρίαν της αναγορεύσεώς του ως επιτίμου Διδάκτορος της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Συγκεκριμένως, το απόγευμα του Σαββάτου, 16ης Απριλίου 2016 και περί ώραν 7:30 στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στην Πανεπιστημιούπολιν Κομοτηνής θα λάβη χώραν η τελετή αναγορεύσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου σε επίτιμον Διδάκτορα, συμφώνως προς την προβλεπομένην τάξιν.

Το πρωί της Κυριακής, 17ης Απριλίου 2016, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής θα τελεσθή Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου του Β΄, τη συμμετοχή Αρχιερέων της Περιφερείας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Προσκαλείται το Χριστεπώνυμο πλήρωμα όπως τιμήση διά της παρουσίας του τις ως άνω εκδηλώσεις και λάβη την ευλογίαν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου.