Σέρρες: Ιερόσυλος χτύπησε το νεωκόρο που τον έπιασε

Loading...


Στην τελευταία του εισβολή βρέθηκε αντιμέτωπος με τον 56χρονο νεωκόρο και τον γρονθοκόπησε προσπαθώντας να ξεφύγει Τρίτη και… φαρμακερή για τον 59χρονο ιερόσυλο που είχε ρημάξει τις εκκλησίες των Σερρών κλέβοντας ιερά σκεύη για να τα πουλήσει. Στην τελευταία του εισβολή βρέθηκε αντιμέτωπος με τον 56χρονο νεωκόρο και τον γρονθοκόπησε προσπαθώντας να ξεφύγει.

Όμως, επενέβησαν αστυνομικοί που άκουσαν τις κραυγές του θύματος και συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον δράστη, ο οποίος οδηγήθηκε στην Ασφάλεια και ομολόγησε ότι τις τελευταίες ημέρες είχε κλέψει ιερά σκεύη και από άλλους δύο ναούς. Μάλιστα, αποπειράθηκε να πουλήσει ένα ασημένιο δισκοπότηρο σε ενεχυροδανειστήριο, όπου δεν το δέχθηκαν.

Στην κατοχή του 59χρονου βρέθηκαν τα κλεμμένα σκεύη και αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των εκκλησιών, ενώ ερευνάται αν έχει διαπράξει και άλλες παρόμοιες λεηλασίες. Στο μεταξύ, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών που του άσκησε δίωξη για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.Ετικέτες