Πρόβλημα για την εκκλησία οι ακραίοι

Loading...


Του Μανώλη Κωνσταντουλάκη

Δυσαρέσκεια σε πολλούς ιεράρχες έχουν προκαλέσει οι ακραίες φωνές που ακούγονται τον τελευταίο καίρο από μητροπολίτες με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης. Οι επιθέσεις που εξαπολύονται από άμβωνος κατά της κυβέρνησης, βρίσκουν πολλούς μητροπολίτες αντίθετους και προκαλούν την αγανάκτησή τους.

 Μητροπολίτης που μίλησε στο usay.gr λέει χαρακτηριστικά: » Η εκκλησία δεν αντιδρά έτσι. Σαφώς είμαστε αντίθετοι στο σύμφωνο συμβίωσης, δεν είναι στον δικό μας δρόμο και είμαστε κάθετα αντίθετοι στην προσπάθεια που γίνεται για να επιβληθεί αυτός ο τρόπος ζωής που περιγράφεται μέσα στο σύμφωνο συμβίωσης, όμως τους πιστούς μας δεν θα τους κρατήσουμε με φανατισμό και ύβρεις. ‘Αλλος είναι ο λόγος της ύπαρξής μας, να δείξουμε τον άλλο, τον καθαρό δρόμο σε όλους»

 Ήδη, οι περιπτώσεις των μητροπολιτών που συγκέντρωσαν τα φώτα της δημοσιότητας λόγω των σκληρών εκφράσεων που χρησιμοποίησαν, απασχολούν τόσο τον Αρχιεπίσκοπο κ.Ιερώνυμο όσο και πολλούς ιεράρχες που ζητούν να υπάρξει επίσημη παρέμβαση ώστε να μην «πληγωθεί» ακόμη περισσότερο η εικόνα της εκκλησίας.Ετικέτες