ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΗ: Όταν οι άλλοι θέλουν το λαό αμέτοχο η Εκκλησία της Ελλάδος βγάζει ενημερωτικό φυλλάδιο

Loading...


Σε μια εντυπωσιακή κίνηση, δείγμα του ότι ενώ οι ινστρούκτορες της Ορθοδοξίας κάνουν ό,τι μπορούν για να αφήσουν τον πιστό λαό εκτός των όσων συμβαίνουν σχετικά με την Πανορθόδοξη, προβαίνει η Εκκλησία της Ελλάδος.

Πέραν της επεξεργασίας και των προσθηκών στις προτάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για την Πανορθόδοξη, η Ιεραρχία που συνεδρίασε για δεύτερη ημέρα σήμερα αποφάσισε να ενημερώσει με σχετικό φυλλάδιο τον λαό, αναγνωρίζοντάς του το δικαίωμα να γνωρίζει, αφου΄Εκκλησία δεν είναι μονάχα ο κλήρος αλλά όπως μας έμαθαν στο σχολείο ακόμη είναι κληρός ΚΑΙ λαός! 

Αναλυτικά: 

   Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 25 Μαΐου 2016, στη δεύτερη ημέρα της εκτάκτου Συγκλήσεώς της, η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην Αίθουσα Συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.
   Κατά την πρωινή Συνεδρία, μετά την προσευχή, ανεγνώσθη ο Κατάλογος των συμμετεχόντων Ιεραρχών και διεπιστώθη η απουσία των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου κ. Ιακώβου, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου και Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνου, οι οποίοι απουσίασαν αιτιολογημένα.
           Κατόπιν αναγνώσθηκαν και επικυρώθηκαν τα Πρακτικά της χθεσινής Συνεδρίας.
           Ακολούθως, σύμφωνα με την Ημερησία Διάταξη, συνεχίσθηκε η συζήτηση επί της χθεσινής Εισηγήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ηλείας και εξήχθησαν τα συμπεράσματα εκ της διεξαχθείσης συζητήσεως.
Η Ιερά Συνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στη σημερινή Συνεδρία Της μελέτησε διεξοδικά τις προτάσεις της Δ.Ι.Σ., μίαν προς μίαν, και προέβη σε περαιτέρω επεξεργασία και σε προσθήκες. Η τελική απόφαση της Ιεραρχίας θα αποσταλεί στη Διορθόδοξη Γραμματεία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου και θα υποστηριχθεί από τον Μακαριώτατο κατά τις συνεδριάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου.
Τέλος, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του εκκλησιαστικού αυτού γεγονότος η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε να εκδοθεί σχετικό κείμενο, με το οποίο θα ενημερώνεται ο λαός περί του θέματος.