Ο Αρχιεπίσκοπος στο υπουργείο Παιδείας-Τι συζητήθηκε για την εκκλησιαστική εκπαίδευση (ΦΩΤΟ)

Loading...


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η ανταποδοτική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου στο υπουργείο Παιδείας και Θρσηκευμάτων στο Μαρούσι και η συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Ανδρέα Λοβέρδο. Ο υπουργός επανέλαβε πως η συνεργασία του υπουργείου με την Εκκλησία είναι αγαστή, ενώ κατόπιν οι δύο άνδρες αντήλαξαν δώρα. 

Από πλευράς Ελλαδικής Εκκλησίας παρόντες ήταν και οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Καισαριανής Δανιήλ. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Από πλευράς υπουργείου παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Υ.ΠΑΙ.Θ, Θανάσης Κυριαζής και ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλατζής.

Μετά την συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Είναι τιμή μας που επισκέφτηκε σήμερα το Υπουργείο ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Έχουμε πολλά θέματα και η δική μας τακτική είναι να λύνουμε όσο μπορούμε περισσότερα. Έχουμε θέματα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης σε εκκρεμότητα και πρέπει να τα δούμε. Έχουμε εξαγγείλει πριν από μία εβδομάδα ότι θα καταθέσουμε σχετικό σχέδιο νόμου στην διαβούλευση. Συζητήσαμε με τον Μακαριώτατο και τους Σεβασμιώτατους της αντιπροσωπείας θέματα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο διότι έχουμε αποδεδειγμένα καλή συνεργασία».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπός κ.κ. Ιερώνυμος Β’ δήλωσε: «Θέλουμε, ο Σεβασμιώτατος Μεσσηνίας, ο Σεβασμιώτατος Καισαριανής και εγώ να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Υπουργό και στους συνεργάτες του, διότι η σημερινή μας συνάντηση ήταν ουσιαστική. Προχωρήσαμε αρκετά τα θέματα της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης που αποτελεί ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για την Εκκλησία και την Πολιτεία. Τα βήματα που κάναμε σήμερα και θα κάνουμε και άλλα, πιστεύω ότι μας οδηγούν σε αυτό που έχουμε στοχεύσει, μία καλύτερη εκκλησιαστική εκπαίδευση».

Φωτογραφίες Χρήστος Μπόνης-eurokinissiΕτικέτες