Ο Αρχιεπίσκοπος στηρίζει την πρωτοβουλία «Η εκπαίδευση αξίζει» (φωτο)

Loading...


Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Με την πρόεδρο του «Δικτύου για την μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» Άννα Διαμαντοπούλου συναντήθηκε το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας παρέμβασης των πολιτών στις πολιτικές που υιοθετούν οι κυβερνήσεις των κρατών της Ε.Ε., με στόχο την αύξηση των προϋπολογισμών για την Παιδεία.
Η κ. Διαμαντοπούλου και μέλη του Δικτύου, ενημέρωσαν τον Αρχιεπίσκοπο για τις δραστηριότητες της πρωτοβουλίας και ζήτησαν τη συμμετοχή του και τη στήριξή του στην προσπάθεια συγκέντρωσης ενός εκατομμυρίου υπογραφών.

Ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως στηρίζει αυτήν την προσπάθεια, ευχήθηκε να επιτύχουν το σκοπό τους και δήλωσε ηλεκτρονικά τη δική του συμμετοχή στο Δίκτυο.ου επιδιώκει να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα για την παιδεία.

Η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη στήριξη του Αρχιεπισκόπου και αναφέρθηκε στη διαδικασία συμμετοχής και συλλογής υπογραφών.

1

Το Δίκτυο στηρίζει και προωθεί την συγκεκριμένη πρωτοβουλία Ευρωπαίων πολιτών, η οποία αξιοποιεί και αναδεικνύει την δυνατότητα που καθιερώθηκε το 2011 για Ευρωπαίους πολίτες, οι οποίοι με ένα εκατομμύριο υπογραφές μπορούν άμεσα να προωθήσουν θεσμικές αλλαγές.
Πρόταση του Δικτύου είναι να εξαιρείται από το δημοσιονομικό έλλειμμα μιας χώρας, το ποσοστό του εθνικού προϋπολογισμού που αφορά σε δαπάνες για την εκπαίδευση και αντιστοιχεί στο ποσοστό που αυτό υπολείπεται του μέσου όρου των χωρών της ευρωζώνης τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι στόχοι της πρωτοβουλίας είναι η καταπολέμηση της ανισότητας με την παροχή ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση και την κατάρτιση για όλους τους νέους της Ευρώπης.
Η διασφάλιση των αναγκαίων υποδομών και μέσων για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης στην Ευρώπη εν μέσω κρίσης.
Ενίσχυση και προάσπιση της ανάπτυξης και των δημοκρατικών θεσμών και εξασφάλιση της απασχόλησης των νέων γενεών μέσω της επένδυσης στην εκπαίδευση. Επίσης, στόχος είναι η υποστήριξη των ευρωπαϊκών πολιτικών Ορίζοντας 2020.

Μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία αυτή είναι ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο νομπελίστας κ. Χριστόφορος Πισσαρίδης, η κ. Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ.

1Ετικέτες