Ο Αρχιεπίσκοπος και ο Βαρουφάκης

Loading...


Στην επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρεται η στήλη «Βηματοδότης» και συγκεκριμένα αναφέρει: 

«Τι ήταν αυτό που οδήγησε ξαφνικά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο στο Προεδρικό Μέγαρο; Τι άλλο; Ο… Γιάνης Βαρουφάκης και κυρίως οι εμμονές του περί δραχμής. Ενα πουλάκι απ’ αυτά που βρίσκονται συνεχώς στην Ηρώδου Αττικού με πληροφόρησε ότι τις προάλλες, προτού ακόμη αποπεμφθεί από την κυβέρνηση ο κ. Βαρουφάκης (κρατήστε το αυτό, έχει τη σημασία του), ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος διέβη τις πύλες του Προεδρικού Μεγάρου και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο.
Πληροφορήθηκα λοιπόν ότι ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε την αγωνία του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για διάφορα ανησυχητικά μηνύματα που είχαν περιπέσει στην αντίληψή του. Ποια είναι αυτά; Αυτά που άκουσε από συνομιλητές του αλλά και από επιχειρηματίες περί σχεδίων και επιτροπών για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, με την προτροπή μάλιστα ότι «θα περάσουμε καλύτερα με τη δραχμή». Οι κακές γλώσσες λένε ότι ο κ. Παυλόπουλος μετέφερε όσα άκουσε από τον Αρχιεπίσκοπο στον Αλ. Τσίπρα. Κατά σύμπτωση σε λίγες ημέρες ο κ. Βαρουφάκης απολυόταν από την κυβέρνηση». Ετικέτες