Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανακηρύσσεται επίτιμος διδάκτορας του ΔΠΘ

Loading...


Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο συνεδρίου σχετικό με τη θρησκευτική ιστορία της Θράκης, το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου στην Κομοτηνή

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο αρχιεπίσκοπος Τιράνων και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο τέως πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας είναι μεταξύ των προσωπικοτήτων που αναγορεύτηκαν στο παρελθόν σε επίτιμοι διδάκτορες του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης. Στη μεγάλη αυτή λίστα σύντομα θα προστεθεί και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας επισκέφτηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο την πόλη μας και θα την επισκεφτεί εκ νέου τον ερχόμενο Απρίλιο, οπότε θα αναγορευτεί σε επίτιμος διδάκτορας του πανεπιστημίου Θράκης από τις πρυτανικές αρχές. Η τελετή αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο συνεδρίου σχετικό με τη θρησκευτική ιστορία της Θράκης, συνέδριο το οποίο θα διεξαχθεί στις 16 Απριλίου στην Κομοτηνή και το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ανακηρυχτεί ο Αρχιεπίσκοπος επίτιμος διδάκτορας.

 Ετικέτες